Sportszemle — 2017/05/12 at 06:30

Sportszemle 2017.05.12.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Spiritualitás a taekwondóban és a futballban – NSO

A Mindset pszichológia újságírója a Magyar ITF Taekwondo Szövetség technikai igazgatójával, a Buday Taekwon-do Team társalapítójával, VI. danos taekwondo mesterrel beszélgetett, aki világkupa aranyai után, a versenyzést egy időre abbahagyva a gyakorlás, az oktatás és a vezetés felé fordult. Interjú Poós Péterrel. – Sokan csak annyit tudnak a taekwondóról, hogy az egy keleti harcművészeti forma.

Félvállról veszik a taoellenőrzéseket

Elképesztő választ adott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Transparency International Magyarország (TI) taotámogatások (társaságiadó-felajánlások) elköltésének ellenőrzését firtató kérdéseire. A szaktárca az ügyek jelentős részében ledobja magáról a felelősséget, a TI által nevesített esetekről – amelyek közül többet szinte biztosan csak a kérdések beérkezése után vettek elő – pedig azt állítják: eleget tettek kötelezettségeiknek.

Los Angeles segített: könnyű lesz elosztani két olimpiát

Los Angeles többször ultimátumot adott, hogy csak a 2024-es olimpiát akarja megrendezni, a 2028-as nem érdekli. Az álláspontja azonban megváltozott, így szinte borítékolható, hogy 2024-ban Párizsban, 2028-ban Los Angelesben lesz a nyári olimpia.

“Ilyet még a komcsi rendszerben sem mertek megcsinálni”

Kovács Tamásnál, a magát kifejezetten jobboldalinak valló sportvezetőnél elszakadt a cérna. Azt mondja: ebből most már valóban elég. A Magyar Olimpiai Bizottság korábbi főtitkára, a magyar vívó-válogatott sikerkapitánya, az 1968-as mexikói és az 1972-es müncheni olimpia bronzérmes kardvívója rettentően kiakadt egy, a Népszavában megjelent interjú okán. Nem először.

Mint egy kisgyerek – Tomori Zsuzsanna egyfolytában mosolyog – NSO

Tomori Zsuzsanna kacskaringós pályafutása során hiába üldözte a Bajnokok Ligája-győzelmet, vasárnap viszont megszerezte, és azt mondja, még sosem volt része ilyen felemelő érzésben – jövőre is szeretné átélni. Tomori Zsuzsannát motiválja, hogy csapatára sok ezer szurkoló kíváncsi (Fotó: Veres Viktor) – Ilyennek képzelte a BL-győztes érzést? – Á, tisztára zavart vagyok.

Újabb stratégiai együttműködést kötött a MOB és a Coop

A következő olimpiai ciklusra szóló szerződést írták alá csütörtökön.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Most letinderezheted a Napoli csatárát

Mindig különleges élményt jelent, ha egy ismert sportoló jön szembe egy társkereső oldalon. A Napoli csatárát most két hétig egy...

Close