Sportszemle — 2017/05/11 at 06:30

Sportszemle 2017.05.11.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Akik akkor nyernek igazán, ha mi veszítünk

Azokban az országokban, államokban, ahol a szerencsejáték törvényileg szabályozott keretek között működik, a hat legmeghatározóbb cég 2016-ban 30 százalékkal tudta növelni a bevételeit. Európa és a világ legnagyobb szabályozott digitális szerencsejáték piaca a bevételek alapján az Egyesült Királyság, majd Olaszország és Franciaország következik, amíg negyedik helyen Spanyolország áll.

Kézi: sikert aratott a junior-BL, jövőre is válogatottakat hívnak m

Még a szervezőket is meglepte, hogy bő ezer szurkoló a helyén maradt a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntői után, hogy megnézze az először megrendezett junior-BL négyes döntő fináléját. A korosztályos erőpróbáról és a látványos körítésről az ötletgazda, Pálinger Katalin beszél honlapunknak. A visszajelzéseket és a tapasztalatokat látva nem kérdés: ha a szervezőkön múlik, jövőre is lesz korosztályos négyes Budapesten.

Amikor otthonról is hazamegyek

Sokszor eszembe jut ezekben a napokban a tavalyi verseny a Hungaroringen. Nem azért, mert a felvezető körön tönkrement a turbó, és elfüstölt az autóm, hanem azért, ami ezután történt. Ugyanazt a támogatást kaptam tőletek, mint amikor korábban felálltam a dobogó legfelső fokára hazai pályán.

Zömmel közpénzből pörgött a legnagyobb hazai teniszverseny

Lapunk is ott járt az áprilisi Gazprom Hungarian Openen, amely a legnagyobb hazai rendezésű tenisztorna volt 2017-ben. A HVG a teniszszövetség segítségével most összesítette a verseny költéseit: 1,2 milliárd forintra jött ki a büdzsé, ebből 834 millió forint volt az állami támogatás.

Sportgazdaság: nemzetközi konferencia a Groupama Arénában – NSO

Első alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, amely május 18-án és 19-én lesz Budapesten, a Groupama Arénában. A szervezők célja a sportgazdaság, képzés és innováció fejlődésének elősegítése és a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolása.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/19. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiacon elérhető aktuális állásokból.

Close