Sportszemle — 2017/05/08 at 06:30

Sportszemle 2017.05.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A sportesemény közvetítési joga és költsége – NSO

Az elmúlt szombaton a magyar labdarúgó bajnoki rangadót, míg vasárnap este a spanyol el Clásicót néztem. Mindkettő jó volt, csak egy kicsit más. Mitől is volt más? A tévé megjelenése megváltoztatta a szurkolói szokásokat.

Kőkemény levélben ment neki a dzsúdóelnöknek a londoni ezüstérmes

Megalázó feltételek, túl sok politika, személyes érdekek vezérelte mindennapok és a tisztességes megoldások hiánya – többek közt erre hivatkozva mondott le elnökségi tagságáról a legeredményesebb aktív magyar dzsúdós. Ungvári Miklós levelének minden bizonnyal lesz visszhangja, főként, hogy információink szerint a közeljövőben mások is követhetik lépését.

Világbajnok csapata is indul a Tour de Hongrie-n

A belga Marlux-Napoleon Games is rajthoz áll a magyar körversenyen.

Nikolics Nemanja: Keményen megdolgozom minden dollárért – NSO

Munkatársunk, S. Tóth János amerikai otthonában kereste fel a 23-szoros válogatott Nikolics Nemanját, a Chicago Fire magyar légiósát, aki nemcsak a gyepen remekel, immár az autópályán is megtalálta a helyes irányt. Nikolics Nemanja és családja már szokja Chicagót (Fotó: Ch. Gáll András) A McClurg Street Chicago felhőkarcolókkal teletűzdelt belvárosában található, kőhajításnyira a híres-nevezetes mólótól, a Navy Piertől.

Tévésorozatot érne a Polgár lányok története

Ez a film a sakkról szól, de nem sakk-film. Egy család bámulatos és emberi története, amely a sakk körül forog, ugyanakkor egyetemes egzisztenciális problémákat vet fel: a gyermeknevelést, a nemek különbözőségét, a szeretet erejét, valamint az élhető létezés és a folyamatos teljesítés közötti ellentmondásokat – Yossi Aviram rendező szavait kicsit túlzónak éreztem A Polgár lányok megnézése előtt.

Bazi nagy csúszó kövek hoztak vb-címeket Magyarországnak

Az egyik legeredményesebb téli sportágunkká vált a curling: a világ legjobb vegyes párosait kérdeztük, miért jó köveket csúsztatni a jégen. Nagy reményekkel indult neki a kanadai vegyespáros-curling világbajnokságnak Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya: a kettős abban reménykedett, hogy jó szerepléssel dobogóra állhat (ami világbajnokként nem volt irreális elképzelés), és ezzel karnyújtásnyira kerül a 2018-as pjongcsangi téli olimpiától, amelynek műsorán – az ötkarikás játékok történetében először – szerepel ez a szám.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.05.05.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close