Sportszemle — 2017/05/05 at 06:30

Sportszemle 2017.05.05.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az atlétikai világcsúcsok fele mehet a kukába

Könnyen lehet, hogy hamarosan minden 2005 előtt felállított világ- és Európa-csúcsot eltörölnek az atlétikában. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) előtt egy olyan tervezet van, ami szigorú feltételekhez kötné a rekordok hitelesítését. Ezek egy része utólagosan természetesen teljesíthetetlen. Ki is van akadva jó néhány korábbi csúcstartó. Az atlétikában még mindig elég sok évtizedes csúcs van.

Hetven éve történt a legsúlyosabb magyar stadionkatasztrófa

1947. május 4-én a Ferencváros Üllői úti pályáján rendezett magyar-osztrák válogatott mérkőzésen leszakadt a stadion egyik lelátója. Csodával határos módon senki nem halt meg, és az esetből nem lett országos méretű botrány sem, ahogy igazán messzire ható következményei sem lettek a balesetnek. Viszont valamelyest meggyorsította a Népstadion építését. 1947.

„A magyar futball aranytojást tojó tyúk”

Huszonöt éves és a labdarúgás megszállottja. Egy olyan generáció tagja, amely még nem látta a válogatottat világbajnokságon, Európa-bajnokságon is csak tavaly. Mit jelent számára Mexikó és 1986? – T. András Emil írt egy könyvet Mundial zárt kapuk mögött címmel, amelyben egyebek között foglalkozik a mexikói világbajnokságra vezető úttal és az ottani szerepléssel is.

2018-tól pontosan tudni fogjuk, melyik a világ legjobb focicsapata

A Dél-amerikai (CONMEBOL) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szeretné újjáéleszteni az Interkontinentális Kupát, melyért 2004-ig a dél-amerikai Libertadores Kupa és az európai Bajnokok Ligája győztese játszott egymással. Alejandro Dominguez, a CONMEBOL elnöke egy paraguayi rádióadónak elmondta, a két szervezet szóban már meg is állapodott arról, hogy 2018-tól kezdve ismét megmérkőzik egymással a két kontinens legrangosabb sorozatának nyertese.

Női kézi: Görbicz Anita biankó csekkre is nemet mondott – NSO

Bár Veszprémben született, Győrt tartja a szülővárosának Görbicz Anita, aki sohasem akarta elhagyni pályafutása egyetlen kézilabdaklubját, a Győri Audi ETO KC-t. Pedig Európa legnagyobb csapatai kérlelték, ő egyszer még a biankó csekk saját kezű kitöltésére is nemet mondott. Sohasem volt szüksége menedzserre (Fotó: AFP) „Egy másik kézilabdavárosban, Veszprémben születtem, de csak rövid ideig éltünk ott.

Budapest? Itt utáltam meg a Jägert!

Sokszor járt már Budapesten. Szeret idejönni? Szép emlékeim vannak a budapesti versenyekről, és jó élményeim vannak a bulizás szempontjából is. Na meg azért rosszak is. 2008, akkor ittam utoljára Jägermeistert, és ez Budapest hibája. Soha többet hozzá se nyúlok az életben. Nem nekem való. Próbálta már a pálinkát Jäger helyett?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A szponzor és a szervezők is magyarázkodhatnak a Giro d’Italia új betétversenye miatt

Kedvezőtlenül fogadta a kerékpáros közösség a 100. Giro d’Italiára tervezett új betétversenyt, mert feleslegesnek és veszélyesnek ítélik. Ezzel a Pirelli,...

Close