kerékpár, Sportszponzoráció — 2017/05/04 at 09:20

A szponzor és a szervezők is magyarázkodhatnak a Giro d’Italia új betétversenye miatt

by

Kedvezőtlenül fogadta a kerékpáros közösség a 100. Giro d’Italiára tervezett új betétversenyt, mert feleslegesnek és veszélyesnek ítélik. Ezzel a Pirelli, a különverseny szponzora is kellemetlen helyzetbe került.

A nagy kerékpáros körversenyeken az összetett első helyezettje mellett a különböző specialistákat is díjazzák. Így jár külön elismerés – pénzdíj és megkülönböztetett trikó formájában – a legjobb sprinternek, vagy hegyimenőnek. A Giro d’Italia szervezői úgy gondolták, hogy ne maradjanak ki a jóból a legjobb lejtmenők sem.

Bob Jungels lejtmenetben a 2016-os Giro D’Italián

Az idei, 100. Giro d’Italián 10 különböző szakaszon jelöltek ki 10 részt a lejtőversenyre. Az egyes etapokat leggyorsabban teljesítő kerékpárosok 500-500 eurós díjban részesülnek, és az első 5 versenyző pontokat kap. A lejtmenők pontversenyének győztese 5 ezer euróval gazdagszik, tehát ugyanannyival, mint a nagy hagyományokkal rendelkező másik különdíjas, a legjobb hegymászó.

A Giro d’Italiát szervező RCS Sport a Pirelli személyében már szponzort is talált a betétversenyhez. Az ötletet azonban nem fogadta kitörő örömmel a kerékpáros közösség, ugyanis a lefelé száguldás meglehetősen veszélyes része a versenynek, gyakoriak a súlyos sérüléssel járó bukások, ezért felelőtlenség belehajszolni a bringásokat.

Ilnur Zakarin nagyot bukott lejmenetben a 2016-os Giro D’Italián

A a 2011-es Giro d’Italiát egy tragédia is beárnyékolta. A belga Wouter Weylandt az életét vesztette, amikor egy hegyi szakaszon lejtmenetben bukott. A kerékpáros társadalmat megrázta az eset, Weylandt emlékére a 108-as rajtszámot, amiben a baleset idején versenyzett, visszavonultatták.

Az idei Giro d’Italiára május 5 és 28 között kerül sor.

Forrás: cyclingnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.05.04.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close