esport, Sportmarketing — 2017/04/28 at 16:00

Las Vegasban épül a legmenőbb eSport aréna

by

A híres Luxor Hotel egyik éjszakai klubját alakítják át, 2018 elejére lesznek kész a munkálatokkal. Az arénát az eSport ikonikus helyszínének szánják.

Az Allied eSports és az Esports Arena közzé tették terveiket egy közel háromezer négyzetméteres, Las Vegas-i eSport aréna létrehozásáról. Az Esports Arena Las Vegas a város legfrekventáltabb részén, a Stripen lesz, mivel a Luxor Hotel és Kaszinó egyik szórakozóhelyét alakítják át kifejezetten az eSport igényeire szabott többszintű csarnokká. A munkálatokban az YWS Design & Architecture építőipari stúdió vesz még részt.

Az Esports Arena Las Vegas látványterve

Az Esports Arena Las Vegasban minden lesz, amire az eSport versenyek helyszíni élvezéséhez, vagy az online streaminghez és a televíziós közvetítésekhez szükséges. A versenyszínpad mellett helyet kapnak majd óriási LED-képernyők, játékállomások, egy televízió stúdió és természetesen kiszolgáló egységek is.

Az Esports Arena Las Vegas a tervek szerint 2018 elején nyitja meg a kapuit. Az Allied eSports és az Esports Arena számára ez lesz a legnagyobb, de nem a legelső eSportnak dedikált létesítménye. Nyitottak már eSport csarnokot Kínában és az Egyesült államokban is, valamint rendelkeznek mozgó állomásként működő kamionnal Európában.

Az Allied eSports logója

“Ahogyan játékosok és szurkolók szemében a Yankee stadion, a Madison Square Garden és a Wembley a leginspirálóbb helyszínek bizonyos sportágak számára, úgy az Esports Arena Las Vegas lesz az eSport ikonikus arénája. Jól kiegészíti a város hihetetlen kínálatát, valamint ide vonzza a gamereket és az érdeklődőket a világ minden tájáról” – mondta Jud Hannigan, Allied eSports vezérigazgatója.

Az Esports Arena vezetői egyedi programokat ígérnek az új arénába, hogy a Las Vegasba látogató és szórakozni vágyó turisták millióit is meg tudják szólítani. A többi helyszínükön inkább a helyi gamer közösségek kiszolgálása a céljuk.

Forrás: prnewswire.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.04.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close