labdarúgás, Sportszponzoráció — 2017/04/26 at 08:40

Lecseréli az adidas labdákat a Bundesliga

by

Derbystar lesz helyettük. Az adidas nem törte magát az együttműködés meghosszabbításáért, más céljaik vannak a labdarúgásban.

A Derbystar lett a Német Labdarúgó Liga [DFL] hivatalos labda beszállítója, vagyis ilyen labdákkal játszák majd a meccseket a Bundesligában és a Bundesliga 2-ben. A szerződés négy évre szól, a 2018-19-es szezontól lép életbe és a 2021-22-es bajnokság végéig tart.

Derbystarra vált a Bundesliga

A Derbystar 1970 óta van jelen a Bundesligában a klubok partnereként, az 1979-80-as szezonban pedig a liga hivatalos labdája volt. A Derbystar 2010 óta megkétszerezte az eladásait, a Bundesliga megállapodástól pedig a további növekedésben bíznak és a márka megerősítését remélik.

A Derbystar a dán Select Sport tulajdonába tartozik, így erős a jelenlétük a skandináv országokban. A Derbystart vagy a Selectet használja hivatalos labdaként a holland Eredivisie, valamint a belga, a dán, a finn, az izlandi és a svéd liga is.

A Derbystar a hivatalos labda a holland Eredivisie-ben is

Az adidas 2010 óta szállítja a Bundesliga labdáit, de a háromcsíkos cég nem bánkódik azon, hogy nem lett meg a hosszabbítás. “A stratégiánkkal összhangban a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyezünk a nemzetközi topklubokkal és a kiemelkedő, fiatal, feltörekvő tehetségekkel való együttműködésre. Ezen felül, a világ első számú labdarúgó márkájaként, továbbra is jelen vagyunk labdáinkkal a legrangosabb nemzetközi klub és válogatott tornákon a FIFA és az UEFA szerződéseinknek köszönhetően” – nyilatkozta Oliver Brüggen, az adidas szóvivője.

A Derbystar/Select komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást. Évente hárommillió labdát állítanak elő Pakisztában, de mindegyiket az Anwar Khawaja Industries [AKI] Faitrade minősítésű manufaktúrájában.
Forrás: bundesliga.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.04.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close