Sportszemle — 2017/04/25 at 06:30

Sportszemle 2017.04.25

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


London Marathon: ez ám a sportszerűség magasiskolája

24.hu 2017. 04. 24. 09:05 A maratoni futóversenyek alkalmával az igazán nagy dolgok sosem az élbolyban történnek. Most bizonyos Matthew Rees adott példát emberségből. A vasárnap rendezték meg Európa egyik legnagyobb maratonfutó versenyét, a londonit, ahol mind a férfiaknál, mint pedig a nőknél természetesen a kenyai és az etióp futók haladtak az élen.

Ilyen hibrid focistadiont még biztos, hogy soha nem látott

A dél-koreai klubnál rájöttek, hogy lehet kihasználni a stadiont a téli szünetben.

Új MOB-alapszabály van, létszámmódosítás nincs

Elfogadta az alapszabály-módosítást a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) hétfői rendkívüli közgyűlése, tartózkodás és ellenszavazat sem volt. A dokumentum a változtatások nyomán innentől elvileg megfelel az új sporttörvénynek és Ptk.-nak is, az elnökség létszáma 15 főre bővül, s a május 2-i tisztújítás kapcsán a legfontosabb módosítás, hogy öt munkanappal előtte azok is beadhatják pályázatukat a tisztségekre, akik még nem tagjai a közgyűlésnek, de aznap azokká válnak, illetve azok is, akik nem sportági szakszövetségek delegáltjai.

Szafin: „A tenisz jelenleg sehová sem tart” – NSO

A budapesti ATP-verseny előtt játszott egymással bemutató mérkőzést Goran Ivanisevic és Marat Szafin. A két klasszis teniszezőt a meccs után többek között arról kérdezte az NSO TV stábja, hogy a mostani fiatal játékosok közül kikből lehetnek a jövőben olyan ikonok, mint Roger Federer vagy Rafael Nadal.

Olyan erős úszódöntő még Amerikában sincs, mint Debrecenben volt

Az úszók szövetségi kapitánya előzetesen is minden idők legjobb magyar bajnokságára számított, de – amint fogalmazott – még így is a vártnál több pozitív meglepetésben volt része a szombaton befejeződött debreceni ob-n. Sós Csaba hétfőn az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, már körvonalazódik a 2020-as olimpiai csapat gerince.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A legkisebb kontinens legnagyobb sportbiznisze

Közel 100 ezer szurkoló tekintette meg a helyszínen a bajnokság döntőjét és több mint 4 millióan követték végig a tv...

Close