Sportszemle — 2017/04/24 at 06:30

Sportszemle 2017.04.24.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Két vb-n járt, 34 ezres a nyugdíja – „a maiak a cipőnket sem vihetn

A két világbajnokságot is megjáró, 56-szoros válogatott hátvéd, Tóth József két évvel ezelőtt költözött haza Finnországból, kisnyugdíjasként él, és megvan a véleménye a mai idők futballjáról. A Nemzeti Sport az Újpest (egész pontosan az Újpesti Dózsa) korábbi játékosával beszélgetett.

Csak szakmunkások jönnek ki az MTK akadémiáról

A labdarúgás eszmei fejlődését – leegyszerűsítve – mindig is a futball két alapvető megjelenési formája, a játék és a küzdelem kölcsönös egymásra hatása serkentette. Amíg a 20. század elejétől az “örök ellenfél” Ferencváros a futball küzdelmi jellegéből építette futballfilozófiáját, addig az MTK-nál mindig is a labdarúgás játék szegmensét hangsúlyozták.

A kínai Kisgömböc az európai futballt is felzabálja – NSO

Silvio Berlusconi érája 31 év után véget ért: nagyon hosszú huzavona után április 13-án aláírták az adásvételi papírokat, és az AC Milan labdarúgócsapata a kínai érdekeltségű Rossoneri Sport Investment Luxembourg (korábban Sino-Europe Sports) befektetőcsoport tulajdona lett. Kína az elmúlt években hatalmas pénzzel lépett ki a futball világszínpadára, erőltetett ütemben fejleszti saját labdarúgását, és Kisgömböcként terjeszkedik Európában is különböző befektetőcsoportok révén.

Ross Brawn miatt kellett kitenni Ecclestone-t, kiderült az ok is

Bernie Ecclestone Bahreinben hosszú interjút adott az Autosportnak, amiben több meglepő kijelentés is elhangzott, leginkább az, hogy Ross Brawn csapata csalással nyerte meg a világbajnokságot 2009-ben. Azért nyert, mert csalt – ezt kerek perec kimondta Ecclestone, persze utána árnyalta a szavait, hogy ezt inkább mások gondolják, és hogy csak kihasználta a szabályokat, amit ő és az FIA-elnök engedélyezett neki.

Mányoki Attila átúszta a világ legveszélyesebb szorosát

A zord időjárás és az elképesztően hideg víz sem tudta megállítani a Cook-szorosnál.

Kerékpár: nagykövetként látogat haza a legeredményesebb magyar – NS

Franciaországban él, esztergagépekkel foglalkozik, és teljesen kiszállt a sportágból a legeredményesebb magyar kerékpárversenyző, Bodrogi László, aki két év után jött újra Magyarországra – a V4 kerékpárverseny nagyköveteként. A világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László 2012-ben hagyott fel a versenyzéssel (Fotó: NS-archív) – Ezek szerint épségben megérkezett! Otthonról jött? Mármint Franciaországból?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A szurkolói élmény növelésére fogott össze az Uber és az AEG

Ha kényelmesebb, gyorsabb és biztonságosabb meccsre járni, az új szintre emeli a szurkolói élményt. Ez a lényege annak a partnerségnek,...

Close