Sportszemle — 2017/04/20 at 06:30

Sportszemle 2017.04.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Régiós szinten is túlárazottak a magyar futballjogok

Bár a magyar bajnokság messze a leggyengébb a térségben, egyetlen régiós országban sem fizetnek annyit fajlagosan a helyi labdarúgás közvetítéséért a televíziós csatornák, amennyit a tavaly kötött szerződés alapján a közmédia a magyar fociért. Lapunk két hete írta meg, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közel nettó 19 milliárd forintot fordít a következő öt évben a Magyar Labdarúgó-szövetség által szervezett versenysorozatok közvetítésére.

Óriási csúszásban a vizes vb

Még a 2024-es olimpia előkészületei is jobban álltak, és nem időarányosan, hanem mindent figyelembe véve – így foglalta össze röviden, vélhetően némi túlzással élve egy forrásunk, mi a helyzet a budapesti vizes világbajnoksággal (vb) szűk három hónappal az esemény kezdete előtt.

A szapporói és a krakkói után jöhet a kijevi csoda

2008 és 2015 után idén ismét az elitbe kerülhet a magyar jégkorong-válogatott. A szombaton kezdődő divízió I-es világbajnokságon ehhez Kazahsztánnal, Lengyelországgal, Ausztriával, Dél-Koreával és Ukrajnával kell megküzdeniük a mieinknek. Kilenc éve, 2008-ban valóságos hokiláz robbant ki az országban, miután jégkorong-válogatottunk megnyerte a divízió I-es vb-t Japánban és – több évtizedes kihagyás után – bejutott az A csoportba.

Valami hiányzik, amikor át kéne harapni az ellenfél torkát

Magyar bokszoló utoljára 2000-ben nyert olimpiai érmet, azóta nem sok eredményt tudott felmutatni a sportág. Április 1-jén a magyar szövetség élén Csötönyi Sándort Erdei Zsolt váltotta, aki most a sajtóval is ismertette terveit. Az ökölvívásból brandet kell csinálni, az elmúlt időben háttérbe szorult a sportág, előre kell lendíteni.

Könyv jelent meg Göröcs Titiről

2017-04-19 14:23:08 Lakat T. Károly, az FFT állandó jegyzetírója jegyzi a kiadványt minden idők legnagyobb magyar játékosainak egyikéről. A nagy varázsló, avagy a csipkeverő… (fotó: Foci Retro – Kovács Zoltán) A nagykörúti Örkény Könyvesboltban egy tűt sem lehetett volna leejteni. Könyvbemutatóra gyűlt a nép.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.04.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close