Sportszemle — 2017/04/18 at 06:30

Sportszemle 2017.04.18.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Nincs veszélyben az úszóvébé, de nő a káosz az üzemeltetés körül

Ami csak megtörténhet, minden megtörténik a nyári, budapesti vizes világbajnokság helyszínével: Most pedig a Népszava kiderítette, hogy a Duna Arénának (ez lett a Dagály hivatalos neve) nincs üzemeltetője. A közbeszerzési értesítő szerint eredménytelen volt az üzemeltetésre kiírt pályázat: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a világbajnokság idejére, 3 hétre keresett üzemeltetőt, de hiába.

Budapesten játszhat Andy Murray, a pénz nem lehet akadály

A skót teniszező felépülőben van, és lehet, hogy egy kisebb tornán térne vissza. Kínálkozik a budapesti, amelyet a Gazprom szponzorál. Először rendeznek ATP-tornát áprilisban Budapesten. És a hosszabbitas.hu szerint egy igazán nagy dobással készülhetnek a szervezők. A portál szerint elképzelhető, hogy pályára lép a világranglistát vezető Andy Murray is.

Ha ragaszkodunk a pocsék ítéletekhez, mondjunk csak nemet a videobí

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésein olyan téves ítéletek sokasága született meg, amelyek csak még egy lökést adhatnak a videotechnológia bevezetésének – ezen a szinten már túl sok pénz múlik egy-egy döntésen, így az összes résztvevő érdeke azt kívánja, hogy maximálisan kihasználják a technikai segítség nyújtotta lehetőségeket.

Robotokkal edzenek a japán röpisek

Elég rendhagyó edzőpartnereket kaptak a japán női röplabda-válogatott tagjai, akiknek ágaskodó robotok ellen kell a lecsapásukat gyakorolniuk. A Japán Röplabdaszövetség nemrég vezette be a “blokkológépet”, egy szerkezetet, amely gyakorlatilag három, sínen mozgó torzóból és pár kézből áll. Ezek az emberi védőknél gyorsabban cikáznak és különböző formációkban védik ki a támadásokat.

Na, így kell felkészülni egy olimpiára!

Csaknem 2,5 milliárd dolláros ráfordítás, új csarnokok és síparadicsom, új nagy sebességű vasútvonal – így készül Dél-Korea történetének első téli olimpiájára. A high-tech iparáról és kettéosztottságáról híres ország ezzel egyébként történelmet ír, nem sokan mondhatják el magukról, hogy nyári (Szöul, 1988) és téli játékokat (Pjongcsang, 2018) is rendeznek, ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy a 2002-es labdarúgó-világbajnokság társrendezését is bevállalták, talán nem erős leírni a „sportnemzet kifejezést”.

Polgárháborúból menekült; lecigányozták; tengett-lengett – de NB I-

A Vasas 31 éves csapatkapitánya, a hétközi bajnokit sérülés miatt kihagyó, de a Ferencváros ellen talán már bevethető Remili Mohamed tipikusan az a futballista, aki – ahogy azt maga is elismeri – a képességei alapján sokkal többre is vihette volna, mint amit végül kihozott magából.

Másfél milliárdos jégcsarnok épül Biatorbágyon TAO-pénzből

A beruházás nagy részét TAO-pénzből fizeti a negyedosztályú hokicsapat, az önkormányzat pedig 300 millió forintot ad bele. A testületi jegyzőkönyvek szerint a Magyar Jégkorong Szövetség ötlete volt az egész, a Viadukt SE-nek pedig van kapcsolata olyan cégekkel, amik a szükséges 1 milliárd forintot “át fogják tudni vezettetni a NAV-on”.

A legnagyobb edzőtől tanult, és most hazatért

A legnagyobb edzőtől tanult, és most hazatért – Széchy Tamás benne látta az utódját, Darnyi Tamás és Szabó József felkészítését is rá bízta a szöuli olimpia előtt. Darnyi csokis babonájáról, Széchy filozófiájáról is beszélgettünk a 27 év olasz távollét után Győrbe szerződő Gyertyánffy Tamással.

Nők Arnold Schwarzenegger nyomdokaiban – NSO

Nőként vagy férfiként, képzeljük el a számunkra ideális nőalakot! Hogy néz ki? Nagy valószínűséggel legtöbbünk szemei előtt egy vékony, 90-60-90 körüli női test jelent meg. Az átalakult nőideál egyik következménye lehet, hogy a legtöbb nő elsősorban azért edz, hogy lefogyjon. Céljuk a vékonyság, formásság és feszesség – ebben a kontextusban az izmosság inkább a férfiassághoz köthető.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Interjú Nagy Lászlóval, a Havas Sports and Entertainment vezetőjével

2017 márciusában megalakult hazánkban a Havas Sports and Entertainment [HSE] budapesti irodája. A világ egyik vezető sportmarketing és "élmény" ügynöksége...

Close