Sportszemle — 2017/04/10 at 06:30

Sportszemle 2017.04.10.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A Bundesligában a hozzáállás más, nagyobb a győzni akarás – Bénes –

A Hertha elleni győztes gólja után csak forgolódott ágyában Bénes László, a Mönchengladbach labdarúgócsapatának tehetséges középpályása, de a mérkőzés legjobbjának nem száll a fejébe a dicsőség, továbbra is keményen dolgozik, hogy elérje céljait. Bénes László győztes gólt szerzett a Hertha ellen (Fotó: AFP) – Sokáig ünnepelték? – Szó sincs róla!

A román bajnoknő, aki magyarul imádkozott a döntőben

A román bajnoknő, aki magyarul imádkozott a döntőben – Egy napon múlt, hogy a szatmári vívó, Simona Pop ne magyar színekben versenyezzen. Rióban Szász Emese is biztatta őt, és megjósolta sikerét. A dobogó tetejére kiüresedve állt fel, és annak örült, hogy nem hagyta abba.

Labdarúgás: nagyszabású Puskás-filmmel készül Andy Vajna – NSO

Nagyjátékfilm készül Puskás Ferenc életéről, mondta el az Indexnek Andy Vajna. A film producere a filmügyi biztos, Andy Vajna lesz, forgatókönyvírója pedig korábbi alkotótársa, Joe Eszterhas, többek között a Szabadság, szerelem, az Elemi ösztön, és a Showgirls hollywoodi forgatókönyvírója.

Európa-bajnokságra készül a 49 éves fogdoki

24.hu 2017. 04. 07. 11:19 Lubics Szilvia foglalkozását tekintve fogorvos, de nem ettől, hanem attól vált országosan és nemzetközi szinten ismertté, hogy háromszor is megnyerte az ultrafutás csúcsteljesítményének számító Spartathlont (246 kilométer Athén és Spárta között). A 42 éves, három gyermekes édesanyát még Orbán Viktor is példaképének tekinti, eredményeit 2016 januárjában Magyar Becsület Rend átadásával ismerte el.

Az Észak pokla baromság, de mégis mindenki imádja

Van hosszabb és nehezebb kerékpárverseny is, de egyik sem tudott olyan kultikussá válni, mint az Észak poklának is elkeresztelt Paris-Roubaix. A Párizsból, illetve egy jó ideje az agglomerációjából induló, Észak-Franciaországig tartó közel 260 kilométer az állhatatosságról, a szenvedni tudásról, a tökéletes taktikai érzékről, egy jó adag szerencséről és a macskakövekről szól.

Kézi: Hátha végre lesz egy normális évem – Tomori – NSO

Tomori Zsuzsanna nagyon örül annak, hogy végül sikerült egy évvel meghosszabbítania a szerződését a Győri Audi ETO-val, de akkor sem esett volna kétségbe, ha légiósként kell kipróbálnia magát. A következő fontos lépés: Tomorira és a győriekre a Metz elleni BL-negyeddöntős párharc vár (Fotó: Földi Imre) „Nagyon örülök neki, hogy így alakult – mondta a győri folytatásról Tomori Zsuzsanna a Nemzeti Sportnak.

Cél: megszüntetni a teniszturizmust

Furcsa átrendeződés indult el a teniszben, amely alapvetően nem a legnagyobb versenyeket, hanem a piramis alján elhelyezkedő ITF Futures-tornákat akarja megreformálni. A nemzetközi szövetség vezetői úgy érzik, hogy túl sokan versenyeznek ezen a szinten, és ez bizony nem segíti a fejlődést.

Bugár Imre, a csehek magyar világbajnoka – NSO

Szeretett Budapestre járni, s nemcsak a badacsonyi szürkebarát miatt, hanem mert ő volt „a mi világbajnokunk”. A magyar fővárosban megrendezett sportújságírói csúcstalálkozóra meghívott korábbi diszkoszvető, Imrich Bugár, azaz Bugár Imre Csehszlovákiának nyerte az érmeket, de sosem felejtette el magyarságát. Ha kellett, vitatkozott a kommunista párttal is, az elmaradt olimpiai győzelmet pedig kompenzálja az, hogy versenyszáma első világbajnokának mondhatja magát.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.04.07.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close