Sportszemle — 2017/04/07 at 06:30

Sportszemle 2017.04.07.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Újabb magyarról neveztek el tornaelemet

Tornaelemet nevezett el Babos Ádámról a sportág nemzetközi szövetsége (FIG), jelenti az MTI. A férfi technikai szakág összesen nyolc új elemet iktatott a kódgyűjteménybe, köztük van az FTC-Ybl Tervező tornászának korláton bemutatott gyakorlata is, amely ezentúl hivatalosan is a Babos nevet viseli.

Anyagilag sem jártak rosszul a franciák az EB rendezéssel

Egy idén megjelent tanulmány szerint megérte a franciáknak megrendezni a labdarúgó Európa- bajnokságot, mert az rövidtávon közel 380 milliárd forintos pozitív gazdasági hatást eredményezett. Az esemény miatt Franciaországba látogatók költései elérte a 190 milliárd forintot. A kutatás szerint egy magyar szurkoló átlagosan 6 és fél napot töltött Franciaországban és naponta 31 ezer forintot költött, amivel a második legkevesebbet költő nemzet volt a vizsgált országok sorában.

Taó: félmilliárd forintot használtak fel jogosulatlanul

Nagyjából minden tizedik működésükre fordított adóforintot jogosulatlanul használták fel a taórendszer bevezetését követő két évben a támogatott vízilabda-egyesületek – ez derül ki abból a levélből, amelyet a Transparency International Magyarország (TI) adatigénylésére küldött a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ).

Lejtőn a magyar labdarúgó-válogatott

A legfrissebb FIFA-világranglista szerint a magyar válogatott a portugáloktól elszenvedett vereség után négy helyet visszaesett és a 31. a rangsorban. Emlékeztetőül, szinte napra pontosan egy éve, tavaly április 7-én, a FIFA-világranglista létezése óta a legjobb helyén, a 18. pozícióban állt válogatottunk. Onnan csúsztunk szép lassan lefelé 13 helyet a lejtőn.

„A szemétben guberálunk és aztán megsértődünk” – NSO

Március végén tartotta idei első tanfolyamát a Center Sport menedzseriroda, amely az elmúlt években rendszeresen szervez különböző képzéseket megfigyelőknek (angol szakszóval scoutoknak), játékos-közvetítőknek, illetve a témák és a szakma iránt érdeklődőknek.

10 milliós kárpótlás Lőrincznek az elcsalt bronzért

A riói olimpián a 85 kilósok között ötödik helyet szerző Lőrincz Viktor megkapta a Magyar Birkózó Szövetségtől azt a 10 millió forintot, amit a példátlan bíráskodás elvett tőle. Ezt Németh Szilárd elnök jelentette be. Lőrincz meccsét látványosan elcsalták, akkor intették meg a bírók, amikor ő ment előre, így nem tudta előnyét megtartani.

Hobbisport csak öt ikszen innen?

Egy kutatás szerint Magyarországon az 50 év felettiek háromnegyede nem sportol rendszeresen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2017 meghatározó sportmarketing trendjei

ESport, kiterjesztett és virtuális valóság, innovatív meccsnapi élmény... A Deloitte könyvvizsgáló cég összeállította azt a 8 trendet, amelyek idén meghatározzák...

Close