Sportszemle — 2017/04/06 at 06:30

Sportszemle 2017.04.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Közel 30 ezren futhatnak a hétvégén Budapesten

A hétvégén 32. alkalommal rendezik meg a Telekom Vivicittá Városvédő Futást Budapesten, amin több tízezren vesznek részt, és amihez több jótékonysági esemény is csatlakozik. A rajt és a cél ezúttal nem a Margitszigeten, hanem a Városligetben lesz. Kocsis Árpád versenyigazgató, a Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezetője elmondta, hogy 28-29 ezer nevezővel számolnak a két nap alatt.

A közmédia is rengeteget költ focira

Közel 19 milliárd forintot költ a következő öt évben magyar labdarúgásra a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Egészen pontosan azoknak a versenysorozatoknak a közvetítése kerül ennyibe 2016 és 2021 között, amelyeket a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szervez. Azaz a válogatott világ- és Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseinek műsorra tűzése még csak benne sincs a szakértők szerint igencsak túllőtt összegben.

Csányi a tanácsban is a fiatalok ügyét képviseli a külföldiekkel szemben

Csányi Sándort beválasztották a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsába az európai szövetség (UEFA) Helsinkiben zajló kongresszusán. A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az mlsz.hu-nak úgy nyilatkozott: A magam részéről mindig is kiemelt hangsúlyt fektettem a nem professzionális labdarúgás, vagyis az úgynevezett Grassrooots-programok támogatására, a női- és az utánpótlásfutball erősítésére, a futsal népszerűsítésére.

Rég látott magyar pólósiker: Európa-kupa-győztes az FTC

A Ferencváros bombagólokkal biztosította be története első Eurokupáját.

Jakabos idén már két kiló izmot kapott a vb-re

100 nappal a vizes vb előtt a legeredményesebb magyar klub, a Győr legjobbjai már javában készülnek. Januárban 80 kilométert úsztak, most már csökken az adag. Elmagyarázzuk, mi a makrociklius, amit már Széchy Tamás is használt és honosított meg a sportnyelvben.

Bokszolnia könnyebb lehetett Erdei Zsoltnak

Április 1-jén, bolondok napján vette át a Magyar Ökölvívó-szakszövetség irányítását Erdei Zsolt, és már most majd megőrül a sok feladat miatt. Tudta, mit vállal; amikor elértük telefonon, épp a családi ügyeit próbálta megoldani, erre a jövőben kevesebb ideje jut, ellepi a munka bokszelnökként. Hogy pontosan melyek az orvosolandó ügyek?

Vizes vb: Mindennap zsúfolt lelátó – interjú Kemény Dénessel – NSO

A Magyar Vízilabda-szövetség elnöke kapitányként mindent megnyert, amit lehetett, csupán hazai világversenyt nem. A júliusi budapesti vb persze nem csupán a sportág első, hanem „utolsó” embere számára is különleges tétet hordoz, több okból is. Interjú Kemény Dénessel, az MVLSZ elnökével.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Pjongcsang 2018: az NHL nem engedi a játékosait a téli olimpiára

Az NHL hétfőn közölte, a liga jégkorongozói nem lehetnek ott a jövő februári pjongcsangi téli olimpián. A liga lezártnak tekinti...

Close