Sportszemle — 2017/04/03 at 06:30

Sportszemle 2017.04.03.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


„Cinco-uno, mi ezt tanultuk meg először spanyolul” – Mészöly Kálmán

Róluk beszélt Dél-Amerika, rólunk beszélt a világ. Mármint a Vasasról és a magyar futballról. Nehéz mindezt elképzelni a magyar kupacsapatok menetrend szerinti vergődését látva évről-évre. Nehéz elhinni, hogy egykor Dél-Amerika legnevesebb játékosai hajtottak fejet a mieink előtt, hogy még Pelé és a Santos is csak gratulálhatott a Vasas chilei tornagyőzelméhez a legendás Hexagonal-kupán.

Véget érhet a netes meccsnézések aranykora

Vagy éppen hogy a PL rendőrséggel közös akciója indíthatja el az újabb forradalmat.

Roskadozik vagy világszínvonalú a 378 millióból épült ceglédi csarnok?

A Közép-magyarországi Judo Központ nevű beruházás alapkövét három éve rakták le, akkor még arról szólt a történet, hogy a kétezer négyzetméteres létesítmény Magyarország egyhatodának dzsúdósait szolgálhatja ki, s a versenyzőket is segítheti abban, hogy ne csak a saját klubjukban készüljenek, hanem Cegléden folyamatosan más-más partnerekkel gyakoroljanak.

Sportpolitika: Szöllősi György a magyar futball nagykövete lett – N

A magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagyköveteként is dolgozik a jövőben Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságíró-szövetség elnöke – a hírről elsőként Azurák Csaba TV2-n vetített műsora, az I/I számolt be.

Makacsság és keménység: 58 évesen második lett az ob-n

„Egyszer megkérdezték, hogy meddig csinálom. A halálig, mondtam, de valószínűleg addig nem megy, a test előbb elhasználódik” – vallja az 58 éves Csaba István, az atlétikai ob ezüstérmese. „Talán még néhány Guiness-rekordot is tartunk együtt, 45 éve fizetheti a tagdíjat a Honvédnak, én pedig 40 éve vagyok az edzője.

A Bűn Városa megvette az NFL-t

A Bűn Városa megvette az NFL-t – Egymilliárd dollár kellett hozzá, hogy a tabunak, sőt, utált városnak számító Las Vegas baráti helyszín legyen. A sportfogadás már rég nem jelent gondot, más lesz a probléma, amikor a Raiders Oaklandből a szerencsejáték fővárosába költözik.

Ökölvívás: Erdei Zsolt a szövetség új elnöke – NSO

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Erdei Zsoltot választották meg a Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) új elnökének a szombati tisztújításon. Csötönyi Sándort (balra) Erdei Zsolt váltja az elnöki poszton (Fotó: Veres Viktor) Az Arena Hotelben rendezett közgyűlésen a versenyzőként amatőr és profi világbajnok, olimpiai bronzérmes Erdei volt az egyedüli jelölt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A FIFA kidolgozta a 48 csapatos világbajnokság kvótarendszerét

A FIFA nyilvánosságra hozta javaslatát, amelyet a 2026-tól érvényben lévő, 48 csapatos világbajnokságok földrészek szerinti kvótaelosztására dolgozott ki. Európa 16...

Close