Sportszemle — 2017/03/20 at 06:30

Sportszemle 2017.03.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Asztmásan hogyan lehet olimpiát nyerni?

Élsportolók tényleg asztmát hazudnak maguknak, hogy legálisan használhassanak olyan gyógyszereket, amik doppingként is működnek, vagy egyszerűen arról van szó, hogy tényleg betegek, és nincs más választásuk? Ez napjaink nagy doppingsztorijainak a kérdése. A válasz mindkettőre lehet igen, hovatovább az is elképzelhető, hogy valaki éppen az élsporttól válik asztmássá.

A kommentátorállásból rendezi: felvirágzás előtt a magyar snooker? | Forbes.hu

Óriási pénzdíjak, sztárnak számító játékosok – a snooker másfél évszázados történetének aranykorát éli. Magyarországon nincs igazán nagy snooker-élet, de ezen akar most változtatni Buzás Gábor, az Eurosport sportkommentátora. Mi az a snooker, és mennyit lehet vele keresni?

A sport és az üzlet

Elsőre nem is gondolnánk, hogy egy-egy sportesemény milyen nagyszabású és hosszútávú változásokat képes elindítani a rendezvénynek otthont adó város életében. Fontos a körültekintő, pontos és előrelátó tervezés. Ez pedig csak egyetlen a számos téma közül, amelyeket érinteni fognak a 4. Nemzetközi Sportmenedzsment Konferencián, ahol a sportipar alakítói megvitatják a jövőt érintő kérdéseket és a legfontosabb szakmai trendeket.

Játékossors: Semmi közöm a sportághoz – Lázár Pál – NSO

Lázár Pál, a hatszoros válogatott jobbhátvéd az ősszel még a DVTK játékosa volt, majd januárban, még 28 évesen bejelentette, abbahagyja a futballt. Búcsúja óta először nyilatkozott Lázár Pál, aki úgy érezte, új útra kell térnie (Fotó: Szabó Miklós) – Jól hallottam, hogy edzésen volt? – Rendszeresen futok, közel lakom a Duna-parthoz, csodálatos környezetben edzhetek.

Miért az egyik leggyilkosabb sport a lóverseny?

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet Anglia sok mindennek a hazája, így a sportként űzött lóversenynek is. Az elmúlt évszázadokban töméntelen mennyiségű adat gyűlt össze a lóversenyek eredményeiről, ezek elemzésével pedig nemcsak a versenyek kultúrtörténetéről alkothatunk képet, de a versenylovak képességeit meghatározó biológiáról is.

Hosszú combú modellből a futás megszállottja

Fiatal modellként nem nemzetközi kifutókról, hanem sportsikerekről álmodott. Három gyermeke három és fél év alatt született meg, a várandósságok alatt is futott és a szülések után is gyorsan visszatért a mozgáshoz. Most negyedik maratonjára készül, a futás mellett kiegészítésként triatlonozik. Anyaság, munka és szenvedélyes sport összeegyeztethetőségére Túróczi Réka tökéletes és hiteles példa.

Kétszer annyi tévénézőt remélnek a vizes vébére, mint a focivébének volt

Az MTI beszámolója szerint vasárnap, azaz 117 nappal a rendezvény rajtja előtt, délelőtt tíz óra előtt pár perccel indították el a budapesti vizes világbajnokság hivatalos visszaszámláló óráját az Erzsébet téren. Az esemény moderátora Gundel Takács Gábor volt, aki elmondta, hogy az ünnepi aktust a számok bűvöletében úgy időzítették, hogy az óra pontosan 117 nap 11 óra 7 perccel és 17 másodperccel a 17.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A NOB elnöke egyszerre döntene a 2024-es és a 2028-as olimpia helyszínéről

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság munkacsoportot hozott létre, hogy javaslatokat dolgozzon ki az olimpiák odaítélésének módozatára. Az egyik elképzelés szerint kettős...

Close