Sportszemle — 2017/03/10 at 06:30

Sportszemle 2017.03.10.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


„A magyar futballista az extrát hajszolja, de alap dolgokban is sok

Mi az a futball-karakterfejlesztés? Hogyan vegyíthetők a coaching módszerek a futballszakmával? Miben tud segíteni, miben tud többet adni egy karakterfejlesztő, mint egy edző vagy egy menedzser? Mik a legtöbb szerb és a legtöbb magyar labdarúgó általános karakterjegyei? Mi kelt szégyenérzetet a két eltérő futballkultúrában? Mindezekről Apró Attila karakterfejlesztővel, „Az intelligens ragadozó” című könyv szerzőjével beszélgettünk.

Itt a megoldás a muszlim sportolónőknek

Hidzsábot, azaz női fejkendőt fejlesztett ki muszlim sportolóknak a Nike sportszergyártó cég. Az amerikai vállalat tájékoztatása szerint egy évig tartott a fejlesztési folyamat, melyben többek között Zahra Lari, az Egyesült Arab Emírségek első női műkorcsolyázója is részt vett. „El sem tudom hinni, hogy végre itt van” – örvendezett közösségi oldalán.

Komoly pozícióba került Csányi Sándor a FIFA-nál

Pályázott egy másik tagságra is, arról áprilisban lesz döntés.

Futballcsoda: 3-1 után a Barca-játékosok is azt mondták, vége van

Így látták a főszereplők a BL történetének legnagyobb fordítását. Hajnali, reggeli visszhangok.

Női kézi: Jobb játékosok vannak itt, mint Norvégiában vagy Dániában

Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportreggeli című műsorának volt a vendége. A dán szakember beszélt többek között a válogatott összetartásokról, feladata nehézségeiről, valamint a magyar kézilabda fejlődéséről. A kluboknak köszönhetően januárban és februárban is megvalósulhatott egy néhány napos válogatott összetartás, azonban Rasmussen ennek ellenére is kevesli a játékosokkal töltött időt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Németország és Törökország versenyez az EURO 2024 rendezési jogaiért

Több volt az érdeklődő, de végül csak két ország jelezte a szándékát a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére. Az UEFA jövőre...

Close