labdarúgás, Sportpolitika — 2017/03/09 at 15:50

Németország és Törökország versenyez az EURO 2024 rendezési jogaiért

by

Több volt az érdeklődő, de végül csak két ország jelezte a szándékát a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére. Az UEFA jövőre hirdet győztest.

Az Európai Labdarúgó Szövetség [UEFA] közleménye szerint Németország és Törökország jelezte hivatalosan a múlt pénteki határidőig, hogy megrendezné a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot. A két ország szövetségének jövő áprilisig kell benyújtania hivatalos pályázatát, míg győztest 2018 szeptemberében hirdetnek.

Az Európa-bajnoknak járó trófea

A korábbi tervek szerint Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország közösen adott volna be pályázatot. Az északi országok azonban a múlt hónapban elvetették az ötletet, és figyelmüket inkább a női és ifjúsági válogatottaknak szóló kupák felé fordítják.

Az EURO 2024 tehát visszatér a megszokott formátumba. A 2020-as Európa-bajnokságnak ugyanis a hagyományoktól eltérően nem egyetlen – vagy társrendezésben két – ország ad majd otthont, hanem 13 európai város, köztük Budapest is. A jelenleg építés alatt álló új Puskás Ferenc stadionban három csoportmérkőzést tartanak majd, valamint egy összecsapást a legjobb 16 között.

2020-ban Budapesten is lesznek mérkőzések az Európa-bajnokság keretében

Törökországban még nem rendeztek jelentős nemzetközi futball tornát, míg Németország korábban az 1974-es és a 2006-os világbajnokság, valamint az 1988-as Európa-bajnokság házigazdájaként is bizonyított.

Forrás: MTI, uefa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.03.09.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close