futás, Sportmarketing — 2017/03/08 at 08:55

Matt Damon és a Boston maraton

by

Dokumentumfilm keretében dolgozzák fel a bostoni maratonok történetét. A narrátor az Oscar-díjas Matt Damon lesz.

A Boston című alkotás premierjét április 15-re tűzték ki a címadó városban, ahol két nappal később már 121. alkalommal rendezik meg a futóversenyt. A filmet április 19-től 500 amerikai moziban vetítik majd.

Matt Damon a feleségével fut

A dokumentumfilm producere, Frank Marshall is lefutotta korábban a Boston maratont, az 1980-as versenyen vett részt. Marshall elmondta, hogy Matt Damon ideális választás volt a narrátori szerepre. Az Oscar-díjas színész Bostonban nőtt fel, és számos alkalommal drukkolt a futóknak. Damon nem először vesz részt a bostoni sport és a kultúra összekapcsolásában, ő írta ugyanis az előszót a helyi atlétikai szövetség történelmét feldolgozó könyvhöz.

A szintén maratonfutó Jon Dunham rendezésében forgatott alkotás az 1897 óta megrendezett bostoni maratonok történetére tekint vissza. A dokumentumfilm a 2013-as futóversennyel is foglalkozik, amely terrortámadás miatt tragikus módon fejeződött be: a robbantás három ember halálát okozta és 260-an megsebesültek. A film középpontjában ugyanakkor az egy évvel később megrendezett, felemelő hangulatú verseny áll.

A Boston maraton logója

Az alkotók az előkészületek során három évet töltöttek kutatással és interjúk készítésével, valamint hozzáférést kaptak az archív videókhoz és fényképekhez is. Korábbi bajnokok, amatőr futók és szervezők egyaránt megszólalnak a filmben.

Forrás: variety.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.03.08.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close