Sportszemle — 2017/03/07 at 06:30

Sportszemle 2017.03.07.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A betegség, amitől retteghetnek a futballisták is?

Egy profi futballista feje több ezerszer találkozhat a labdával pályafutása során, de néhány évvel ezelőttig nem igazán merült fel, hogy ez bármilyen kockázatot jelentene hosszabb távon a játékosok egészségére. Tavaly októberben a skóciai Stirling Egyetemnek már volt egy kutatása, ami rámutatott, hogy átmeneti memóriaromlást okozhatnak a fejelések.

70 éves a magasugrás forradalmárja

Richard Fosbury találta ki a háttal történő ugrást, 1968-ban olimpiai bajnok lett.

Háromlépcsős felújítás tízmilliárdokért

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet Ha ma Magyarországon egy sportlétesítmény felújítása vagy építése, bővítése kerül szóba, lassan-lassan nem az lesz az emberek számára a legfontosabb, hogy valóban szükség van-e ezekre, hanem az, hogy már megint mi mennyibe fog kerülni, illetve az eredetileg a nyilvánosságnak elárult költségek hányszorosára nőnek a munkálatok végére.

Bernd Storck elkezdte megreformálni a magyar labdarúgást

Úgy tűnik, eztán, ha egy párt nem ér fél (tán egy) százalékot, vissza kel fizesse az államtól kapott kampánytámogatási tízmilliókat. Felelős gazdálkodás vagy a Momentumnak és társainak szívatása? Villáminterjú a törvénygazda Gulyás Gergellyel a Parlamentből.

Deep Blue, azaz Mély Szomorúság… Kaszparovnak! – NSO

A sakktörténelem több rendkívüli páros meccset tart számon. Kiemelkedő jelentőségű volt például az 1972-es, izlandi Fischer-Szpasszkij világbajnoki döntő: a hidegháború közepén az amerikai nagymester nemcsak szovjet ellenfelét győzte le, szimbolikusan a keleti világ fölött diadalmaskodott. Hasonlóan szimbolikusak voltak az 1980-as évek Kaszparov-Karpov összecsapásai is, Kaszparov átvitt értelemben a gorbacsovi megújulást vezette győzelemre a régi, brezsnyevi vonallal szemben.

Csúcssebességbe kapcsol a túraautóharc

Részben a TCR jelentette veszély miatt is közölte 2016 végén a WTCC-ért felelős Eurosport Events, hogy kibővítik a világbajnoki mezőnyt a WTCC-2-es kategóriával, ami egyúttal biztosíték is volt a látszólag kritikusra csökkenő létszám növelésére. Csakhogy a számítás nem jött be, az új géposztály iránt nincs túl nagy érdeklődés, ami elég nagy veszélyt jelent a széria jövőjére.

Magyarok, akik jeget találtak a sivatagban

Három téli sportra is magyar edző oktatja a katariakat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A TIPPMIX a női kézilabda BL négyes döntő névadó szponzora

A Szerencsejáték Zrt. sportfogadó játéka, a TIPPMIX lett a 2017-es WOMEN’S EHF FINAL4 névadója. Ennek értelmében a május 6-7-én a...

Close