labdarúgás, Sportmarketing — 2017/03/03 at 14:50

Külön jegykategóriát alakított ki a FIFA a túlsúlyosoknak a Konföderációs kupára

by

Orvosi igazolással lehet igénybe venni a jegyeket, amelyek extra ülőfelületet és könnyű megközelíthetőséget garantálnak. A FIFA a testtömeg-index alapján húzta meg a határt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség [FIFA] nyilvánosságra hozta a 2017-es oroszországi Konföderációs kupa jegyárait. A speciális igényű nézők kiszolgálására való jegyek között megtalálható a túlsúlyos személyeknek szóló is. A FIFA szabályozása szerint ennek igénybe vételéhez legalább 35 kg/m2 értékű testtömeg-index szükséges, valamint erről orvosi igazolást is be kell tudni mutatni. A normál testsúly a BMI-skála szerint a 18,5 és 24,9 közötti értéktartományba esik.

A túlsúlyosoknak szóló jegyek megerősített székeket, extra ülőfelületet és könnyű megközelíthetőséget garantálnak. Ugyanannyiba kerülnek, mint a hagyományos jegyek, de a többi speciális igényű néző kiszolgálására való jeggyel ellentétben ehhez nem jár kísérőnek szóló belépő.

Úgy látszik, a FIFA tanult a korábbi hibájából. A 2014-es labdarúgó világbajnokságra is kiadtak túlsúlyosoknak szóló jegyeket, de akkor féláron kínálták azokat. Azonban botrány kerekedett belőle, amikor a feketepiacon a normál jegyár kétszereséért bukkantak fel.

Túlsúlyos szurkolóknak tervezett szék a Maracana stadionban a 2014-es labdarúgó világbajnokság idején

A Konföderációs kupa jegyárai négy év alatt 25 százalékot drágultak. A belépők értékesítése április 5-én zárul, a nemzetközi szövetség közleménye szerint az előértékesítés során már több, mint 48 ezer jegyet eladtak.

Ha beválik a kezdeményezés, akkor a FIFA a 2018-as oroszországi világbajnokságra is kiad majd ilyen speciális jegyeket.

Forrás: fifa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.03.03.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close