Sportszemle — 2017/02/28 at 06:30

Sportszemle 2017.02.28.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Mennyit ér a mez?

Az öt topbajnokság csapatainak mezszponzorációból származó bevétele a 2016/17-es szezonban eléri az 540 millió fontot a totalsportek.com adatai szerint. A sportszergyártók is egyre mélyebbre nyúlnak a zsebükbe. Csak a Premier League (PL) csapatai az idei szezonban több mint 220 millió fontos…

Tényleg lejárt az óriások kora az NBA-ben?

Hol vannak már azok a daliás évek, amikor Bill Russell, Wilt Chamberlain vagy Kareem Abdul-Jabbar küzdött a gyűrű alatt, vagy kicsivel később, mikor Hakeem Olajuwon uralta a festéket? Mi történt az ötös poszttal? Szükség van még hagyományos értelemben vett centerekre a mai, felgyorsult NBA-ben? Mi a helyzet az utánpótlással?

„Nem tájékoztatás volt, hanem propaganda”

Van néhány racionális vonzata annak, hogy Budapest visszavonja a 2024-es olimpiai pályázatot. Az egyik az, hogy a következő fél évben a döntnökök meggyőzésére fordított pénzt megspórolja Magyarország – vélekedett hétfő reggel az M4 sporttelevízióban Dénes Ferenc sportközgazdász, aki ugyanakkor azt is elmondta, a legjobb kandidáló országnak lenni, mert komoly szinten forog a magyar főváros neve a világsajtóban, és ez akkor is nagy haszon volt, ha most vége.

Válogatott sportoló az Oscar-díjas magyar film főszereplője

Hais Dorottya szertornázott, most pedig országos bajnok műugró.

Erdei Zsolt: Ki kell takarítani a szövetségben

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet – Nyolc általánossal bíró emberek, akiknek nem érdekük a változás. Így jellemezte Rácz Félix, Kovács Kokó István korábbi menedzsere a Magyar Ökölvívók Szakszövetségében (MÖSZ) ülők egy részét. Egy ilyen szervezet elnöki székéért érdemes pályázni? – Sokaknak érdeke a változás.

A pénzdíjak logikája – tornák elmélete a sportversenyeken – NSO

A teniszversenyek díjazási rendszerét vizsgálva alakította ki a vállalati humánerőforrás politikákban is használt tornák elméletét (tournament theory) a közgazdász Lazaer-Rosen szerzőpáros. Megállapították, hogy a kieséses teniszversenyeken a díjak előre rögzítettek és a kifizetés nem függ attól, hogy a győztes milyen arányban veri meg a vesztest.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.02.27.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close