Sport PR, úszás — 2017/02/22 at 08:40

Focimez és futócipő után úszódresszt is készített az adidas óceáni hulladékból

by

Folytatódik az adidas és a Parley környezettudatossági akciója. Bemutatták az úszókollekciót.

Az adidas és a Parley tavaly kezdett el közösen dolgozni azon, hogy felhívják a figyelmet az óceánok szennyezettsége elleni küzdelem fontosságára. Ennek keretében a sportmárka olyan műanyag hulladékot hasznosít újra, amelyet környezetvédő szervezet szed össze a világ óceánjaiból.

A partmenti vizekben úszó műanyag palackokat, halászhálókat és egyéb műanyag hordalékot a Parley aktivistái gyűjtik össze. A feldolgozás során műanyag fonalat készítenek belőlük, az adidas pedig ebből az újrahasznosított fonalból sző környezetbarát anyagokat. Így már minden adott a különböző sportruházat készítéséhez, a végleges formát jelen esetben férfi úszónadrág és női úszódressz formájában nyerik el.

A termékek minősége nem marad el az adidas többi úszóruházatához képest, viszont sokkal kisebb ökológiai lábnyomot hagynak a gyártás során.

adidas x Parley Swimming Collection (extended version)

This film is based on a true story. The story of Coralie Balmy, French Olympic freestyle swimmer of Martinique, a Carribean island at threat from Ocean pollution. When Coralie isn’t training, she is working in a marine clinic; using her master’s degree in Ocean Biology to educate others on the devastating effect of man-made pollution on our ecosystems. …

Az SS17 adidas Parley úszódressz kollekció kétféle dizájban kerül a boltokba. A hullámos minta az anyag eredetének a történetére utal, míg a másik dizájn a Parley inspirálta grafika.

Az adidas és a Parley tavaly novemberben mutatta be az első közös kollekcióját, az UltraBOOST névre keresztelt futócipőt, amely 95 százalékban újrahasznosított óceáni műanyagszemétből készült. A cipőből első körben 7 ezer párt gyártottak, ami a kezdeti lépés volt a 2017 végére célul kitűzött egymillió pár felé.

Újrahasznosított óceáni műanyagszemétből készült a Bayern és a Real új meze

Egy figyelemfelkeltő akció keretében, szintén tavaly novemberben a Bayern München és a Real Madrid is lecserélte egy-egy mérkőzés erejéig a megszokott mezét, és 100 százalékban újrahasznosított óceáni műanyagszemétből készült mezben léptek pályára. A mezeket ugyanúgy az adidas gyártotta, olyan műanyag hulladék felhasználásával, amelyeket a Parley gyűjtött a Maldív-szigetek partjainál.

Forrás: adidas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.02.22.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close