Sportszemle — 2017/02/21 at 06:30

Sportszemle 2017.02.21.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A láthatatlan izom, amivel Usain Bolt is világcsúcsot futott

A százméteres síkfutás a világ legegyszerűbb versenyszámának tűnik, elsőre nem bonyolult feladat rohadt gyorsan szedni a lábat. Egy tíz másodpercen belüli időhöz ez önmagában nem elég: agy, erős koncentráció, tökéletes technika kell. A 40-50 lépést a Guardian kutatók és atléták segítségével szedte darabokra.

„Pelét és Di Stéfanót is levettem a pályáról”

Látom, szeret rejtvényt fejteni. Hatszoros magyar bajnok, öt betű… – …Vasas. – Mit jelent önnek ez a szó? – Elképzelheti. Hatvan évet húztam le játékosként, illetve edzőként a Vasasnál. Nagyon nehezen kerültem oda, s hogy ez sikerült, olyan embereknek köszönhető, akik még éltek-haltak a magyar labdarúgásért.

Nehéz szembenézni azzal, hogy közönyös voltam a halállal

„Ha kőkeményen odateszem magam, de figyelek is a hegyre, megértem a hegyet, akkor esetleg megengedi, hogy 15 percet vendégeskedjek a csúcsán” – mondta az Origónak adott interjúban Klein Dávid. A 41 éves magyar hegymászó Suhajda Szilárddal a Magyar Everest Expedíció 2017 keretében első magyarként mászhatja meg oxigénpalack nélkül a Mount Everestet.

Hallatlan bravúr! 24 óra alatt két osztályban debütált a DVSC tehet

Ősszel jóformán még csak Debrecenben ismerték a DVSC saját nevelésű balszélsőjét, Kóródi Nándort, aki eddig csak a Loki utánpótláscsapataiban szerepelt. Ehhez képest tavasszal villámrajtot vett: szombaton a Ferencváros ellen a 91. percben csereként beállva debütált az NB I-ben, majd vasárnap, ugyancsak csereként, a DVSC-DEAC-ban a DVTK ellen az NB III-ban is bemutatkozott.

Magyar sportolónő a világ legjobb kajakosa

Érdekesmód nem a három olimpiai aranyat nyert Kozák Danuta kapta a díjat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.02.20.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close