Sportszemle — 2017/02/20 at 06:30

Sportszemle 2017.02.20.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Nagy állami támogatással épül a nemzeti kosárakadémia

Több éves csúszással, de végre tényleg elkezdődik a Nemzeti Kosárlabda Akadémia építése Pécsen. Az intézmény létesítéséről még 2014-ben határozott a kormány, ám a helyt adó területen végzett bontást leszámítva a projekt egészen mostanáig állt, noha elvileg 2015 végén tervezték átadni a létesítményt.

Megrövidül a síszezon a klímaváltozás miatt

Hetven százalékkal csökkenhet az évszázad végéig a hó mennyisége az Alpokban és akár egy hónappal is megrövidülhet a síszezon a klímaváltozás miatt – állapították meg svájci kutatók. A klímakárosító anyagok kibocsátásának csökkentése nélkül csak a 2500 méternél magasabban fekvő területeken lesz a síeléshez elegendő természetes hó.

Kubatov fix időpontokban kezdődő meccseket akar

Kubatov Gábor, az FTC elnöke azután adott interjút a Nemzeti Sportnak, hogy Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetője szintén a sportnapilapban kijelentette, gyáva dolog azt üzengetni, valakik nem akarják, hogy bajnok legyen a Fradi. Kubatov Gábor állítása szerint a kritika nem Csányi Sándornak szólt, ő jó viszonyt ápol vele, s a rendszerváltás utáni legjobb MLSZ-elnöknek tartja.

Stabilabb magyar klubok, milliárdos bérköltség: ezt írja az UEFA az

A hétvégén indul a magyar labdarúgó NB I tavaszi idénye, a téli szünet végére egy összegzés maradt – az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jelentése alapján. Az európai futball helyzetével foglalkozó Club Licensing Benchmarking Report évente jelenik meg – a magyar élvonalra vonatkozó legérdekesebb részeket vesszük sorra, némi régiós kitekintéssel.

Befagyasztják Budapest olimpiai költéseit

A Budapest 2024 olimpiai pályázat vezetése szerint csökkentek Magyarország esélyei az olimpiarendezésre a népszavazás kiírására miatt gyűjtött aláírások miatt. Pénteken a Momentum Mozgalom 266 151 aláírást adott le a népszavazás érdekében. „Az elmúlt hetekben egy közös nemzeti ügyből pártpolitikai vita lett.

Nincs értelme tini focistákat erőltetni az NB I-ben

A Magyar Labdarúgó-szövetség a weboldalán közzétett egy kérdőívet, amelyet bármennyi szurkoló kitölthet, és a válaszok tükrében akár komoly változások is bekövetkezhetnek a magyar futballban. Megkérdeztünk három ismert magyar focistát, hogy mit gondolnak a tizenegy kérdésről.

A Fradi jegyárait még a Bayern-drukkerek is sokallnák

Miután múlt héten a jegyárak radikális csökkentéséről számolt be az MTK klubelnöke, Deutsch Tamás, utánanéztünk, a tavaszi idényt szombaton kezdő hazai élvonalhoz mérten tulajdonképpen mennyire kedvezőek az új árak, s hol milyen összegeket kell kifizetni az NB I-es találkozókért.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.02.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close