Sportszemle — 2017/02/17 at 06:30

Sportszemle 2017.02.17.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A Győr bármelyik NB I.-es kéziklubnak ad kölcsön játékost

A nyáron csatlakozik a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatához Anne Mette Hansen, a dán válogatott jobbátlövője, írja az MTI. A Köbenhavntól érkező 22 éves játékos hároméves szerződést írt alá. „Ez a világ egyik, ha nem a legjobb csapata. Nagyon örültem a megkeresésnek, sok jót hallottam a győri szurkolókról.

Amikor a fociban versenyelőny magyarnak lenni

Nagykanizsáról indult, meghódította New Yorkot, most pedig Kínában készül megvetni a lábát – a Statzup egy világszerte sikeres magyar startup, amelyet sportrajongók indítottak. A cég vezetője, Varga Tamás ünnepelt már San Franciscó-i felhőkarcoló tetején, az évszázad csodájáról viszont egy hajszállal lemaradt. Mikor versenyelőny magyarnak lenni, és mire büszke, aki ebben az iparágban sikeres?

Van összefüggés a fejelés és a demencia között

Ismét előkerült a sporttudomány és az orvostudomány határterületének egyik slágertémája: káros-e a fejelés? Egyértelmű választ még senki sem adott a kérdésre, a korábbi kutatási eredmények hol megerősítették az összefüggést, hol cáfolták. A legújabb kutatási eredmények is Nagy-Britanniában, a fejelés hazájában lettek nyilvánosak, és nem arra serkentenek minket, hogy mindenáron profi labdarúgók legyünk, vagy legalábbis jobban járunk, ha nem a fejjáték mesterei leszünk.

Elég nagyot lehet kaszálni a budapesti olimpiával

Minek ide népszavazás? Mutatunk egy teljesen speciálisat, ami elég konkrétan megmutatja, lesz-e olimpia a fővárosban, vagy sem 2024-ben.

Real: mesés összeggel udvarol az új mezszponzor – NSO

Az Adidas 1998 óta támogatja a Real Madridot, a játékosok azóta viselik a cég sportfelszerelését. A jelenlegi szerződés 2020-ig érvényes, de a Marca szerint könnyen előfordulhat, hogy a közös projekt előbb véget ér. Az amerikai Under Armour évi 150 millió eurót (46.2 milliárd forint) ajánl a spanyoloknak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.02.16.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close