Sportszemle — 2017/02/14 at 06:30

Sportszemle 2017.02.14.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Űrhajókat akarnak jövőre az F1-utódba

Az eddigi összes Forma-E-kocsit is gyártó francia cég, a Spark Racing Technologies (SRT) nyerte meg a 2018-19-es Forma-E-szezon kocsijainak gyártási, és egyben tervezési jogát, jelentette be az SRT vasárnap. A hír mellé egyből ki is adtak pár képet arról a kasztniról, amit megálmodtak az elektromos versenysorozat ötödik idényére.

Erdei Zsolt készen áll, hogy leváltsa az elnököt

Erdei Zsolt lehet a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, és állítólag ezt a szervezet jelenlegi vezetője, Csötönyi Sándor is támogatja. Azt ígérte, átadja a stafétát nekem. Ha ezt valóban komolyan gondolja, akkor rendkívüli közgyűlésen kell tisztújítást végeznünk, és meg kell szavaztatni az elnök személyét” – nyilatkozta az egykori olimpiai bronzérmes, profi világbajnok az m4sport.hu-nak.

„A magyar edzők sem zárkózhatnak el a fejlődés elől”

Tavaly decemberben nyilvánosságra került, hogy Sisa Tibor segítségével a német Jörg Daniel irányítja a magyarországi labdarúgóedző-képzést. A 65 éves német szakember bő másfél évtizeden át állt a „német MLSZ” alkalmazásában. – Az első benyomások pozitívak. Meglévő struktúrát találtam az edzőképzésben, aminek lehet, hogy néhány pontját meg kell változtatni, de ennek részleteiről még korai lenne beszélni – fogalmazott az M4 Sportnak Daniel.

A 10 évesektől azt kérték, rúgják ki a csapatból a lányokat, ez vol

Az egyesült államokbeli St. John’s Általános Iskola kosárcsapata tizenegy játékosból áll, kilenc fiúból és két lányból. Eddig sosem volt probléma azzal, hogy a csapat koedukált, ám most a liga, amelyben játszanak, arra kérte a csapat edzőjét közvetlenül egyik meccsük előtt, rúgja ki a lányokat. A tréner ahelyett, hogy egyedül döntött volna, megkérdezte a játékosait…

Hanga a szezonban először lett a hét MVP-je

A Baskonia Vitoria Gasteiz csapatát erősítő Hanga Ádám lett a 21. forduló legjobbja a spanyol kosárlabda-bajnokságban. A baszk csapat vasárnap 8145 néző előtt 87-86-ra legyőzte az utolsó előtti Obradoriót, a magyar csapatkapitány a kezdőötös tagjaként 34:11 perc alatt 22 pontot, 7 lepattanót és 4 gólpasszt gyűjtött, ezzel együttese legjobbja lett.

„Az a lényeg, hogy én mit várok magamtól” – Liu Shaolin Sándor – NS

Míg tizenöt-húsz évvel ezelőtt alig lehetett hallani Magyarországon a gyorskorcsolyázásról, mostanra nagyot változott a sportág hazai megítélése. Az elmúlt években egyre jobb és jobb eredményeket hoztak a versenyzők a short track szakágban, s a 2016-os év számtalan kimagasló teljesítménnyel zárult. Ezek jó részét Liu Shaolin Sándornak köszönhetjük, aki megszerezte a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázás történetének első felnőtt vb-aranyát Szöulban.

Most tesztelheti, mennyire ismeri a labdarúgó Bajnokok Ligáját

Fellapoztuk a BL-történelemkönyvet, hogy feltegyünk 15 kérdést.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Rekordot döntött a stadionbeli Wi-Fi használat a Super Bowl idején

A helyszíni szurkolók közül soha nem voltak olyan sokan online a Super Bowl alatt, mint idén. Elképesztő méretű adatforgalmat generáltak.

Close