Sportszemle — 2017/02/08 at 06:30

Sportszemle 2017.02.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Már Katar sem vásárolhat össze világverő afrikai futókat

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) leállítja az országváltásokat, az indoklás szerint nem a topatlétákat bevásároló országokkal van bajuk, sokkal inkább azzal, hogy afrikai országok elveszítik legjobb tehetségeiket, így meggyengülnek. Az atlétikában már vagy két évtizede megy az állampolgárság-biznisz: Katar, Bahrein, Törökország, Azerbajdzsán tömegével szerez meg kelet-afrikai hosszútávfutókat, de Nigériából is importáltak már sprintert nem kevés pénzért.

Sok edző nem érti, hogy lehet dopping nélkül létezni

A sportért is felelős orosz miniszterelnök-helyettes szerint sok edző nem érti, hogyan lehet (eredményesen) tevékenykedni doppingolás nélkül. Vitalij Mutko azután beszélt az oroszországi helyzetről, hogy hétfőn a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) úgy határozott: fenntartja az orosz tagszövetség felfüggesztését, így atlétái idén augusztusban, a londoni világbajnokságon sem indulhatnak orosz színekben.

Változások a láthatáron vízilabdában

A vízilabdasport nemzetközi vezetőségének az a célja, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is 12 csapat szerepelhessen az olimpián, ami minden bizonnyal azzal jár majd, hogy a csapatok kerettagjainak száma csökkenni fog – mondta Molnár Tamás, az Európai Úszószövetség (LEN) vízilabda-technikai bizottságának magyar tagja.

Az olimpia előtt a golfnak jósoltak nagy jövőt Magyarországon, csőd lett belőle

Lehetetlen megmondani, pontosan mi lesz 10-15 év múlva a világban, még azt sem könnyű megjósolni, mi lesz egy évtized múlva a magyar sportberuházásokkal. Vannak azonban cégek, amelyek mégis komoly tanulmányokat készítenek a jövő trendjeiről. A 2000-es évek közepén például teljes komolysággal állították, hogy Magyarország 2013-ra rengeteg pályával és játékossal golfnagyhatalommá válik.

Kreatív Online – A srácok meglógnak a jégsimító géppel

Új kampányát a jégkorong rájátszásra időzítette a MOL, mint a MOL Liga névadó szponzora. A február 6. és 28. között futó kampány reklámfilmjében a csibész hokidrukkerek megfújnak egy jégsimítógépet. Mármint átvitt értelemben. Azaz kereket oldanak vele, persze nem szó szerint, hisz jégsimító gépről van szó.

Szalai Ádám: Nem látom, utánunk kikből táplálkozhat a válogatott –

Szalai Ádám gólöröme a Mainz elleni szombati bajnokin (Fotó: AFP) ˜- Immár hét éve tartó Bundesliga-karrierje során nagyjából hány nehézséget kellett leküzdenie? ˜- Volt néhány. A spanyol harmadosztályból huszonkét évesen a világ egyik legjobb bajnokságába kerültem kétezer-tíz januárjában, ami jelentős kihívás volt. Később súlyos térdsérülést szenvedtem, egyéves kihagyásra kényszerültem, onnan visszajönni…

Tom Brady: öt gyűrű mind fölött

Harminckilenc évesen, könyvbe és filmbe illő módon vezette győzelemre a New England Patriotsot, 25 pontos hátrányból. Ezzel nem egyszerűen a valaha volt legjobb irányító lett az NFL-ben, hanem mindent újraírt, amit a sportág nagyjairól eddig gondoltunk. És esze ágában sincs abbahagyni.

Kovács Kokó Istvánt nagy megtiszteltetés érte

Remek hírt kapott olimpiai és világbajnok ökölvívónk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A szurkoló kiszolgálása “szent” ügy, avagy a Southampton digitális átalakulása

A Premier League [PL] globális üzletté fejlődésével a pályán kívül is felerősödött a verseny a szurkolókért. A Southampton egy új...

Close