amerikaifutball, Sportmarketing — 2017/02/06 at 15:20

Super Bowl reklámspotok 2017

by

Vicces, kínos, megosztó, szívhez szól, ötletes. Idén is volt mindenféle reklám a Super Bowl alatt, nézzük, melyikek érdemelnek kitüntetett figyelmet.

Idén a hirdetők a tavalyihoz hasonló nagyságrendet, vagyis 5 millió dollárt fizettek egy 30 másodperces spotért a Super Bowl alatt. 1967-ben még csak 40 ezer dollárba került ugyanez, elképesztő tehát az a az elmúlt 50 évben tapasztalt áremelkedés. Még a 2000-es évek elejéhez is sikerült duplázni. Az idei megtorpanás talán annak köszönhető, hogy bár a Super Bowl minden évben rekord nézettséget hoz, de az elmúlt pár évben már csak minimálisan sikerült feljebb tornászni a nézőszámot. A Super Bowl hirdetések így a gyorsan növekvő áraknak és a lassan bővülő közönségnek köszönhetően veszítettek egy picit a vonzerejükből.

Persze a Super Bowl reklámok a hétköznapi reklámokhoz képest külön kategória. A mérkőzéshez hasonlóan a reklámokról is még napokig beszélnek az emberek, rengeteg tartalom születik velük kapcsolatban a médiában. A YouTube-on is tovább élnek önállóan és válogatásokban egyaránt, gyakran több millió extra megtekintést begyűjtve. A hirdetők is tudatában vannak ennek, így számukra a Super Bowl egyet jelent egy reklámfesztivállal, amire egyedi filmekkel, A-kategóriás sztárokkal és extra kísérő kampánnyal készülnek.

Ezekből a reklámokból készítettünk egy válogatást, olyanokat kiválogatva, amelyekre valamilyen oknál fogva érdemes figyelmet szentelni.

A nemzetközi sugárzásból szokás szerint hiányoztak az eredeti reklámok, így a hazai élő közvetítésben nem láthattuk őket, de aki kíváncsi az összes leadott spotra, kattintson ide.

A Bai jól költötte el a sztárokra – Christopher Walken és Justin Timberlake – szánt pénzt. Az NSYNC dal szavalása működik.

Bai Super Bowl Commercial 2017 ft. Justin Timberlake & Christopher Walken

Bai Super Bowl Commercial 2017 #DrinkBai Justin Timberlake Bai Super Bowl Commercial 2017 Bai Super Bowl Commercial 2017 Bai Super Bowl Commercial 2017 Bai Super Bowl Commercial 2017

A Lady Gagát – vagyis az idei Super Bowl félidei showműsorának előadóját – hegedülő Albert Einstein mi mást is reklámozhatna, mint a National Geographic legújabb sorozatát.

Watch Einstein Play Lady Gaga On the Violin | ‘Genius’ SB51 Commercial With Geoffrey Rush

Albert Einstein rarely left home without his beloved violin. GENIUS COMING SOON ON NATIONAL GEOGRAPHIC. ➡ Subscribe: http://bit.ly/NatGeoSubscribe About National Geographic: National Geographic is the world’s premium destination for science, exploration, and adventure. Through their world-class scientists, photographers, journalists, and filmmakers, Nat Geo gets you closer to the stories that matter and past the edge of what’s possible.

A Skittles viccesen romantikus reklámját már több mint 8 millión látták a YouTube-on.

Skittles | “Romance” | Super Bowl LI Commercial

Who says romance is for the birds? Check out the Skittles Super Bowl LI commercial to see how Katie, her whole family, and a slew of unexpected guests deal with a Candy Casanova. #RomanceTheRainbow #TasteTheRainbow See Skittles commercials and more by visiting: – https://www.youtube.com/user/SKITTLESbrand – Twitter: @Skittles

Hát igen, néha egyszerűbb egy környezetbarát Kia autót vezetni, mint a földet, vagy veszélyeztetett állatfajokat megmenteni.

2017 Kia Niro | “Hero’s Journey” Starring Melissa McCarthy

Watch Melissa McCarthy during the Big Game as she sets off on a mission to save the planet. Unfortunately, she finds out the hard way that it’s not easy to be an eco-warrior. Luckily, she drives the 2017 Kia Niro. http://www.kia.com/niro With over 40 MPG, it’s a smarter kind of crossover.

Idén a Buick készítette el a szokásos Snickers reklámot.

Big Game Commercial with Cam Newton & Miranda Kerr | Buick

If you can’t believe your eyes when you see the new Buick, then you’re in for a big surprise with “Not So Pee Wee Football,” starring Cam Newton and Miranda Kerr. See more surprises and behind scenes fun at http://www.buick.com/biggame.html.

A Coca-Cola egy 2014-es reklámot rántott ismét elő, de a különböző nyelveken előadott “America the Beautiful” kiállta az idő próbáját.

Coca-Cola | It’s Beautiful

We believe that America is beautiful and Coca-Cola is for everyone. Let’s celebrate the moments among all Americans that promote optimism, inclusion, and humanity – values that bring us closer together.

A Super Bowl babákat már tavaly is láthattuk, de még mindig nehéz hova tenni, az arra a felütésre építő reklámot, hogy a Super Bowl győztesét adó városokban a döntőt követő kilencedik hónapban az átlagosnál több gyerek születik.

Super Bowl Baby Legends | Who’s Next? | Football is Family

Past Super Bowl legends inspired the making of Super Bowl Babies. Who will be the inspiration this year? #SuperBowlBabies #SBLI Music: Chicago “You’re The Inspiration” Subscribe to NFL: http://j.mp/1L0bVBu Start your free trial of NFL Game Pass: https://www.nfl.com/gamepass?campaign=sp-nf-gd-ot-yt-3000342 Sign up for Fantasy Football!

A Mr. Clean reklám a furcsaságával érdemel figyelmet. Talán elég annyit mondani róla, hogy a főszereplő egy olyan háziasszony, aki fehér feszülős farmerben takarító fantázia figurára gerjed

Mr. Clean | New Super Bowl Ad | Cleaner of Your Dreams

Mr. Clean satisfies in every room of the house, and there’s a new Mr. Clean Super Bowl commercial to prove it! Watch the Official Cleaner of Super Bowl LI show you some of his best moves in the shower, on the floor, and even in the kitchen.

Az Audi reklámja a nemi egyenjogúságot hivatott hirdetni, a közösségi médiában azonban kaptak hideget-meleget.

Audi #DriveProgress Big Game Commercial – “Daughter”

Progress is in every decision we make, every technology we invent, every vehicle we build. It’s our past, our future, our reason to exist. Audi of America is committed to equal pay for equal work. A 2016 report by the U.S.

A Budweiser bevándorlós története, Trump első elnöki intézkedéseinek köszönhetően hirtelen nagyon aktuális lett.

Budweiser 2017 Super Bowl Commercial | “Born The Hard Way”

This is the story of our founder’s ambitious journey to America in pursuit of his dream: to brew the King of Beers. Subscribe to Budweiser: youtube.com/budweiser Connect with Budweiser: Facebook: facebook.com/BudweiserUSA Instagram: instagram.com/budweiser Twitter: twitter.com/budweiser

A 84 Lumber reklámja politikailag annyira megosztó, hogy a Super Bowlt amerikában közvetítő Fox nem is volt hajlandó leadni. Csupán egy rövidített változatot mutattak, aminek a végén az építőipari cég honlapjára irányították a nézőket. A honlap a nagy forgalomtól összeomlott, de most már a teljes kisfilm elérhető az interneten.

84 Lumber Super Bowl Commercial – The Entire Journey

The full, uncut 84 Lumber Super Bowl promotional film. See a mother and daughter’s symbolic migrant journey towards becoming legal American citizens. Contains content deemed too controversial for the original ad and banned from broadcast. Learn more about opportunities with 84 Lumber at Journey84.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.02.06.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close