amerikaifutball, Sportmarketing — 2017/02/06 at 15:20

Super Bowl reklámspotok 2017

by

Vicces, kínos, megosztó, szívhez szóló, ötletes. Idén is volt mindenféle reklám a Super Bowl alatt, nézzük, melyikek érdemelnek kitüntetett figyelmet.

Idén a hirdetők a tavalyihoz hasonló nagyságrendet, vagyis 5 millió dollárt fizettek egy 30 másodperces spotért a Super Bowl alatt. 1967-ben még csak 40 ezer dollárba került ugyanez, elképesztő tehát az elmúlt 50 évben tapasztalt áremelkedés. Még a 2000-es évek elejéhez is sikerült duplázni. Az idei megtorpanás talán annak köszönhető, hogy bár a Super Bowl minden évben rekord nézettséget hoz, de az elmúlt pár évben már csak minimálisan sikerült feljebb tornászni a nézőszámot. A Super Bowl hirdetések így a gyorsan növekvő áraknak és a lassan bővülő közönségnek köszönhetően veszítettek egy picit a vonzerejükből.

Persze a Super Bowl reklámok a hétköznapi reklámokhoz képest külön kategória. A mérkőzéshez hasonlóan a reklámokról is még napokig beszélnek az emberek, rengeteg tartalom születik velük kapcsolatban a médiában. A YouTube-on is tovább élnek önállóan és válogatásokban egyaránt, gyakran több millió extra megtekintést begyűjtve. A hirdetők is tudatában vannak ennek, így számukra a Super Bowl egyet jelent egy reklámfesztivállal, amire egyedi filmekkel, A-kategóriás sztárokkal és extra kísérő kampánnyal készülnek.

Ezekből a reklámokból készítettünk egy válogatást, olyanokat kiválogatva, amelyekre valamilyen oknál fogva érdemes figyelmet szentelni.

A nemzetközi sugárzásból szokás szerint hiányoztak az eredeti reklámok, így a hazai élő közvetítésben nem láthattuk őket, de aki kíváncsi az összes leadott spotra, kattintson ide.

A Bai jól költötte el a sztárokra – Christopher Walken és Justin Timberlake – szánt pénzt. Az NSYNC dal szavalása működik.

Bai Super Bowl Commercial 2017 ft. Justin Timberlake & Christopher Walken

Justin Timberlake stars in the new commercial for Bai that aired during the 2017 Super Bowl and he appears alongside Christopher Walken! “I don’t want to make it tough, I just want to tell you that I’ve had enough, I might sound crazy, but it ain’t no lie, baby, bye, bye, bye,” Walken says while reciting the lyrics to the famous N’Sync song.

A Lady Gagát – vagyis az idei Super Bowl félidei showműsorának előadóját – hegedülő Albert Einstein mi mást is reklámozhatna, mint a National Geographic legújabb sorozatát.

National Geographic – Genius (Super Bowl 2017 Commercial)

Agency: McCann New York

A Skittles viccesen romantikus reklámját már több mint 8 millión látták a YouTube-on.

Skittles | “Romance” | Super Bowl LI Commercial

Who says romance is for the birds? Check out the Skittles Super Bowl LI commercial to see how Katie, her whole family, and a slew of unexpected guests deal with a Candy Casanova. #RomanceTheRainbow #TasteTheRainbow See Skittles commercials and more by visiting: – https://www.youtube.com/user/SKITTLESbrand – Twitter: @Skittles

Hát igen, néha egyszerűbb egy környezetbarát Kia autót vezetni, mint a földet, vagy veszélyeztetett állatfajokat megmenteni.

Kia Super Bowl Commercial 2017 Melissa McCarthy

Kia Super Bowl Commercial 2017 Melissa McCarthy. Kia has aired their Super Bowl commercials for Super Bowl 51 featuring Melissa McCarthy. You can watch Kia Super Bowl 2017 commercial during the Big Game as she sets off on a mission to save the planet. Kia is one of the advertiser of Super Bowl LI.

Idén a Buick készítette el a szokásos Snickers reklámot.

Buick Super Bowl 51 Commercial 2017 Cam Newton, Miranda Kerr

Buick Super Bowl 51 Commercial 2017 Cam Newton, Miranda Kerr. HOLY SHIT THAT’S FUNNY

A Coca-Cola egy 2014-es reklámot rántott ismét elő, de a különböző nyelveken előadott “America the Beautiful” kiállta az idő próbáját.

2014 / 2017 – Coca Cola – America the Beautiful – Super Bowl Ad / Anuncio Comercial

El comercial de Coca Cola que causó mucha controversia el 2014 y repitieron el 2017 ¿Tendrá también el mismo efecto?

A Super Bowl babákat már tavaly is láthattuk, de még mindig nehéz hova tenni az arra a felütésre építő reklámot, hogy a Super Bowl győztesét adó városokban a döntőt követő kilencedik hónapban az átlagosnál több gyerek születik.

Super Bowl Baby Legends | Who’s Next? | Football is Family

Past Super Bowl legends inspired the making of Super Bowl Babies. Who will be the inspiration this year? #SuperBowlBabies #SBLI Music: Chicago “You’re The Inspiration” Subscribe to NFL: http://j.mp/1L0bVBu Start your free trial of NFL Game Pass: https://www.nfl.com/gamepass?campaign=sp-nf-gd-ot-yt-3000342 Sign up for Fantasy Football!

A Mr. Clean reklám a furcsaságával érdemel figyelmet. Talán elég annyit mondani róla, hogy a főszereplő egy olyan háziasszony, aki fehér feszülős farmerben takarító fantázia figurára gerjed

Mr. Clean | 2017 Super Bowl Ad | Cleaner of Your Dreams

Mr. Clean satisfies in every room of the house, and there’s a new Mr. Clean Super Bowl commercial to prove it! Watch the Official Cleaner of Super Bowl LI show you some of his best moves in the shower, on the floor, and even in the kitchen.

Az Audi reklámja a nemi egyenjogúságot hivatott hirdetni, a közösségi médiában azonban kaptak hideget-meleget.

Audi #DriveProgress Big Game Campaign: “Daughter”

Progress is in every decision we make, every technology we invent, every vehicle we build. It’s our past, our future, our reason to exist. Audi of America is committed to equal pay for equal work. A 2016 report by the U.S.

A Budweiser bevándorlós története, Trump első elnöki intézkedéseinek köszönhetően hirtelen nagyon aktuális lett.

Budweiser 2017 Super Bowl Commercial | “Born The Hard Way”

This is the story of our founder’s ambitious journey to America in pursuit of his dream: to brew the King of Beers. Subscribe to Budweiser: youtube.com/budweiser Connect with Budweiser: Facebook: facebook.com/BudweiserUSA Instagram: instagram.com/budweiser Twitter: twitter.com/budweiser

A 84 Lumber reklámja politikailag annyira megosztó, hogy a Super Bowlt amerikában közvetítő Fox nem is volt hajlandó leadni. Csupán egy rövidített változatot mutattak, aminek a végén az építőipari cég honlapjára irányították a nézőket. A honlap a nagy forgalomtól összeomlott, de most már a teljes kisfilm elérhető az interneten.

84 Lumber Super Bowl Commercial – The Entire Journey

The full, uncut 84 Lumber Super Bowl promotional film. See a mother and daughter’s symbolic migrant journey towards becoming legal American citizens. Contains content deemed too controversial for the original ad and banned from broadcast.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.02.06.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close