Sportszemle — 2017/02/03 at 06:30

Sportszemle 2017.02.03.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Katinka nem egy különálló univerzum

Januárban megválasztották a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökének, Bienerth Gusztávot, aki rögtön jelezte, új időszámítás kezdődik a sportágban. Ennek az olimpiai ciklusnak a vége Tokióban lesz, és az ön életében is különös polcon szerepel Japán, gyerekkora egy részét ott töltötte. Megfordult a fejében ez a szimbólum?

Szokatlan lesz a magyaroknak, amit Vranjes hoz magával

Ljubomir Vranjes érkezése a válogatotthoz és a Telekom Veszprémhez nem egyszerű edzőcsere, hanem kézilabdafilozófiai formációváltás, aminek lesznek magyar áldozatai mind a válogatottnál, mind Veszprémben. De ezt az évet sem kell még leírni a kézibajnoknál, mert a spanyol edzőben, Xavier Sabatéban is van még spiritusz.

Egymillió eurót kapott a Fradi az UEFA-tól | 24.hu

Kompenzációként fizetett ki ennyit az európai szövetség a magyar bajnoknak.

Ajax: a magyar tehetségnek nem okoz gondot a nyelvtanulás – NSO

Korábban beszámoltunk róla, hogy a kiváló utánpótlás-neveléséről híres Ajax Amsterdam Schön Szabolcs és Horváth Milán Olivér személyében két magyar tehetséget szerződtetett. Az m4sport.hu a kispesti Magyar Futball Akadémián nevelkedő Schönnel készített interjút.

Az F1 nagyszerű, ne nyúljanak hozzá

Mióta szeptemberben elindult a Forma-1 tulajdonosváltása, csak arról beszélnek, hogyan fogja az új tulaj, a Liberty Media felrázni a sorozatot. Ross Brawn, a Bernie Ecclestone helyére hozott új sportfőnök már vázolt is ötleteket, elég komolyan hozzá akar nyúlni a szabályokhoz, hogy elérje, ne mindig ugyanaz a csapat nyerjen, a nagymenőkön kívül legyen esélyük a többieknek is.

Amikor egy magyar volt a Super Bowl legnagyobb sztárja

Bár igazi amerikai sportról van szó, az NFL történetében több magyar származású játékos vagy edző is nagyon fontos szerepet játszott. A 60-as évek második felének legnagyobb sztárja például Joe Namath volt, de a 100 százalékos, azóta is megismételhetetlen teljesítménnyel bajnokságot nyert Miami Dolphinsnak is magyar volt az edzője és az egyik futója is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.02.02.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close