Sportszemle — 2017/01/30 at 06:30

Sportszemle 2017.01.30.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Dobja el az okostelefont, ha világbajnok akar lenni

Az okostelefonok nemcsak függőséget alakíthatnak ki, de egy specialista szerint a túlzott használatuk sportbeli képességeket is leronthat. Az angol rögbiválogatottal dolgozó szemész, Sherylle Calder arra jutott, hogy a folyamatosan az okostelefonjaikon lógó játékosoknál jelentősen romlottak a finommotorikus és koordinációs képességek, amelyek a látással, térérzékeléssel függenek össze.

Kemény Dénes: A sport most először nem egyesíti a nemzetet

Nagyon nem szép, hogy az ország problémáit egyesek egy olyan dologgal – az olimpiával – mossák össze, amely az elmúlt 120 évben mindig is nemzetegyesítő erőnek bizonyult – mondta az Origónak Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke. Kemény szerint a mostani népszavazási kezdeményezés semmiképpen sem hat pozitívan az eddig nagyszerűen előkészített és felépített pályázatunkra.

Litkey Farkas ódákat zeng Fa Nándorról

Sok rekordot megdöntött a mostani, 8. Vendée Globe földkerülő szóló vitorlásverseny. Először is a körbeérési idő dőlt meg, 78-ról 74 napra faragta le a győztes francia Armel Le Cléac’h.

Totális futballból mély gödörbe estek a hollandok

Robin van Persie lélegzetelállító fejesével kezdődött meg a holland futball legutóbbi – és lehet, hogy egy ideig utolsó – repülése, mely egészen a világbajnoki bronzéremig vitte az oranjét 2014-ben. Azóta az út lefelé vezet. „Nagy bajban vagyunk.” (Mark van Bommel) „Láthattuk a baljós jeleket, és be is ütött a krízis.

Elvesztünk Kubatov sokmilliárdos Fradivárosában

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor 2016 utolsó napján tartott évértékelőjében újra belengette a már többször felmerülő Fradiváros tervét. Mint mondta, a 2020-ra elkészülő komplexummal megduplázódik (tizenhatról harminc-harminckét hektárra) a Fradi bázisának a területe. Gyakorlatilag egy 80 ezer négyzetméteres csarnokrendszer épül, amely a következő sportágaknak ad majd otthont: De felhúznak még egy négycsillagos szállodát, egy fiatal fradistáknak fenntartott kollégiumot, illetve egy sportorvosi központot is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A szurkolók tervezhetik meg Lewis Hamilton idei sisakját

A Mercedes pilótája nyílt pályázatot hirdetett. A győztes dizájnt fogja használni az egész 2017-es szezon során.

Close