autósport, Sportmarketing — 2017/01/27 at 13:40

A szurkolók tervezhetik meg Lewis Hamilton idei sisakját

by

A Mercedes pilótája nyílt pályázatot hirdetett. A győztes dizájnt fogja használni az egész 2017-es szezon során.

A Forma 1 szabályai szerint a pilótáknak ugyanazt a sisakfestést kell használniuk a teljes szezonban, hogy a szurkolók könnyebben felismerhessék őket. Ettől az alapfestéstől csak egyetlen futamra térhetnek el. Nem ritka, hogy a pilóták élnek az egyedi dizájn lehetőségével, de Hamilton felhívása most az egész szezon során használandó sisakra szól. Ez pedig egyedülálló kezdeményezés, ilyenre még nem volt példa.

hamilton-helmet

Hamilton egyedi tervezésű sisakja egy korábbi brazil GP alkalmával

Hamilton csapata közösségi média aktivitással kötötte össze a kampányt. A vállalkozó kedvű és grafikai tudással rendelkező szurkolóknak ugyanis az Instagramon kell posztolniuk a terveiket. A @LewisHamilton tag és az #LH44Design hashtag használata szintén feltétel ahhoz, hogy az adott dizájnt figyelembe vegyék.

Lewis Hamilton on Twitter

Do you want to design my helmet for the upcoming F1 season? Check out my latest Instagram post for info @MercedesAMGF1 #Design

A nyertesnek nemcsak az lesz a jutalma, hogy egész szezonban csodálhatja a művét Hamilton fején, hanem kap egy dedikált példányt is a háromszoros világbajnoktól.

Ezt a dizájnt használta Hamilton a 2016-os szezon során

Ezt a dizájnt használta Hamilton a 2016-os szezon során

A dizájnt illetően különösebb megkötés nincs, csak annyi, hogy a szponzorfelületeket tiszteletben kell tartani, de ezt a letölthető sablon segíti. Egy személy több tervvel is indulhat a versenyben. A pályázat részletei a Mercedes F1-csapat honlapján érhetők el.

Forrás: mercedesamgf1.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.01.27.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close