Sportszemle — 2017/01/16 at 06:30

Sportszemle 2017.01.16.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A riói olimpia óta csak pusztul a brazilok legnagyobb stadionja

Alig több mint négy hónap telt el a riói olimpia és paralimpia vége óta, máris kiderült, hogy nem igazán fenntarthatóak a létesítmények. A már a 2014-es futball-vb-re is 600 millió dollárból felújított Maracana Stadion egyre jobban lepusztul, és a Deodoro olimpiai parkkal sem tudnak mit kezdeni a brazilok.

Kezdődik a futballtorna, ami karriereket törhet ketté

Páratlan év januárja van, ez csak egyet jelenthet a futball ínyenceinek: a rekkenő hőségtől és napsütéstől kisárgult gyep, őrült maskarába öltözött szurkolók, monoton dobolás és zümmögés a lelátón, közepesen nézhető focimeccsek. Igen, jól sejti: jön a 31. Afrikai Nemzetek Kupája!

Éles József: Ebben a rendszerben megöljük a játékosokat

Sok más mellett a magyar férfi válogatott számára pénteken, a németek elleni csoportmeccsel kezdődő férfi világbajnokságról is kérdezte a Népszava Éles Józsefet, aki hosszabban beszélt arról, hogy a fiatal magyar kézisek számára csaknem képtelenség bekerülni a legjobb magyar csapatokba, mert sok az idegenlégiós.

Sokkal több lett, mint egy kis kaland – így él Nagy Kornél és Nagy

Már több mint öt és fél éve, hogy egy csalódást keltő veszprémi idény után Dunkerque felé vette az irányt, ahol aztán újra magára talált. A 30 éves válogatott irányító-átlövő azóta családot is alapított kinn, és ha rajta múlik, az észak-franciaországi csapatban fejezi be a játékot.

Feleslegessé válik-e a futballban a játékvezető?

Fotó: Toshifumi Kitamura / AFP Amikor a 19. század közepén a labdarúgás és a rögbi elvált egymástól, a huszonkét ember labdakergetési és gólszerzési őrülete elindult világhódító útjára. A kezdetben inkább szabadidős tevékenységként űzött sportág gyorsan fejlődött: csapatok és országos bajnokságok alakultak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.01.13.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close