amerikaifutball, Sport PR — 2017/01/16 at 07:50

Különleges módon ünnepelte a touchdown-t, erre a szurkolók megrohanták adományokkal az Üdvhadsereget

by

A játékost először meg akarták büntetni, de az ügy új fordulatot vett. A végén mindenki jól járt.

Ezekiel Elliott a Dallas Cowboys színeiben szerzett touchdwn-t a Tampa Bay Buccaneers elleni NFL-meccsen, majd azzal a lendülettel beleugrott a pálya végén felállított hatalmas, teáskanna formájú promóciós tárgyba. Az NFL-szabályai szerint ez túlzott ünneplésnek minősül, ezért a szokásos 12 154 dolláros büntetést akarták kiszabni rá. Az ügy azonban hamar új fordulatot vett.

Ezekiel Elliott Scores & Jumps In a Salvation Army Bucket to Celebrate! | NFL Week 15 Highlights

Dallas Cowboys RB Ezekiel Elliott scores a 2-yard touchdown and jumps in a gigantic Salvation Army pot! The Tampa Bay Buccaneers take on the Dallas Cowboys during Week 15 of the 2016 NFL season. Subscribe to NFL: http://j.mp/1L0bVBu Start your free trial of NFL Game Pass: https://www.nfl.com/gamepass?campaign=sp-nf-gd-ot-yt-3000342 Sign up for Fantasy Football!

Az óriási edény ugyanis azért volt kihelyezve a pálya szélén, hogy az Üdvhadsereg adománygyűjtő akcióját népszerűsítse. Azzal, hogy Elliott beleugrott, minden kamera, így a nézők figyelme is oda irányult és egy pozitív folyamatot indított el: a következő 12 és fél órában 182 ezer dollárt utaltak a szurkolók az Üdvhadsereg számlájára. Ez 61 százalékkal volt magasabb összeg, mint egy héttel korábban ugyanabban az időszakban. A szponzoráció méréssel foglalkozó Apex Marketing Group azt is kiszámolta, hogy Elliott különleges ünneplése 4 millió dollár értékű médiamegjelenést hozott az Üdvhadseregnek.

ezekiel-elliott-udvhadsereg

Elliott egyáltalán nem ellenkezett a kilátásba helyezett büntetés ellen, sőt felajánlotta, hogy ugyanakkora értékű adományt küld az Üdvhadsereg számlájára. Azonban látva az eset pozitív hozadékát, az NFL hamar a büntetés eltörlése mellett döntött. Elliott megígérte, hogy így is tartja a szavát, sőt emelte is a tétet: a Twitteren jelezte, hogy a mezszámára utalva 21 ezer dollárra növeli az adományát, és arra kérte a szurkolókat, hogy ha tehetik, ők is járuljanak hozzá 21 dollárral a jótékonysági szervezet tevékenységéhez.

Ezekiel Elliott on Twitter

I’m giving $21k to @SalvationArmyUS to help others. Your $21 feeds a family for 3 days. Donate at https://t.co/fSQrWCc0zJ #ZekeKettleLeap

Ron Busroe, az Üdvhadsereg alezredese megerősítette Elliott mérkőzés utáni nyilatkozatát, miszerint ez nem egy előre megbeszélt akció volt, hanem egy spontán cselekedet. Az Üdvhadsereg több, mint két évtizedes kapcsolatban áll a Dallas Cowboys-szal, de Elliottal nincsenek hivatalos viszonyban.

A jótékonysági szervezetnek jól jött ez a lökés, ugyanis a tavalyi rekord összegű – összesen 150 millió dollár értékű – adományhoz képest, eddig 16 százalékkal kevesebb folyt be az idén.

 

Forrás: espn.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.01.16.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close