Sportszemle — 2017/01/04 at 06:30

Sportszemle 2017.01.04.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hosszú Katinka az év európai sportolónője

Hosszú Katinka és Cristiano Ronaldo lett a 2016-os év európai sportolója a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség kontinentális szekciója által szervezett szavazás

Nem döngették a mellüket, amikor megverték Orbán csapatát

2007-ben három apuka 6-7 éves fiai edzését nézte Székesfehérváron, és nem voltak elégedettek a látottakkal. Nem érezték, hogy a gyerekek fontosak lennének, nem kedvelték a stílust, ahogyan a gyerekekkel foglalkoznak. Az egyik apuka a klubnál a gyerekek edzőjeként dolgozott, komolyabb rálátása is volt arra, hogy mit kellene másként csinálni. Ha hagynák.

Dénes Ferenc: Az arany és az ezüst országa

A magyar sport 2016. évét – ahogy az európai sport egészét – két esemény határozta meg: a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság és a Rio de Janeiróban rendezett XXXI. nyári olimpiai játékok. A magyarok szereplése az eseményeken, az előzmények és utóhatások mindent elmondanak a magyar sport állapotáról, arról hol is tart a testkultúra és a sportszórakozás Magyarországon.

FTC: Európa legmodernebb egyesülete – ez a cél 2020-ra – NSO

Az a célunk, hogy 2020-ra a Ferencváros Európa legmodernebb sportegyesülete legyen – mondta Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a klub hagyományos szilveszteri koccintásán az egyesület vezetői, támogatói, sportolói jelenlétében. Fradi-hangulat a Groupama-arénában (Fotó: NS-archív) „Nem Magyarország, nem Közép-Európa, nem Közép-Kelet-Európa, hanem Európa legmodernebb sportegyesülete” – nyomatékosított Kubatov Gábor a fradi.hu -n meghallgatható beszédében.

Őrült ötlet kellett a darts elsöprő hódításához

Cápának, kukacnak, méhecskének, kalóznak, Jokernek vagy a Muppet Show két öregjének öltözött, sörözve őrjöngő szurkolókban ezúttal sem volt hiány a szokásos év végi/év eleji dartsvilágbajnokságon Londonban. Pedig nem is olyan rég a darts még ugyanolyan csendes volt, mint a tenisz…

Erwin Koeman: Igazán jó akkor lehetne újra a magyar futball, ha…

Erwin Koeman: A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Erwin Koeman élvezi a közös munkát az Evertonnál testvérével, Ronalddal, ám közben továbbra is figyeli a magyar labdarúgást. Örült nemzeti csapatunk sikereinek, büszkén figyelte az Európa-bajnokság csoportmeccseit, de közben figyelmeztet is: erős és nemzetközi szinten eredményes egyesületek nélkül nehéz lesz még előrébb lépni.

Egy nagy, délszláv, magyar ifibázisból szemezgetnének tehetséges focistákat keresve

Hét térségbeli labdarúgó-szövetség az UEFA-hoz fordult egy közös, kelet-európai utánpótlás-bajnokság indítása érdekében, írta a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja. A találkozót Zágrábban rendezték, és a házigazda Horvátországon kívül Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Szerbia és Szlovénia küldöttei vettek részt az egyeztetésen. Klubszinten szeretnének létrehozni egy kelet-európai férfi és női utánpótlás-bajnokságot, amely “rengeteg nemzetközi tapasztalathoz és fejlődési lehetőséghez juttatná a fiatal tehetségeket”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

NB I – mi így szeretünk!

Vajon a Manchester City – Barcelona BL-rangadó, vagy a Ferencváros – Diósgyőr magyar bajnoki mérkőzés nézettsége magasabb?

Close