Sportszemle — 2016/12/02 at 06:30

Sportszemle 2016.12.02.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Háromszoros olimpiai bajnokunk lett 60 éve

Napra pontosan 60 évvel ezelőtt, a melbourne-i olimpián sorrendben harmadik olimpiai aranyát nyerte Papp László. Ő volt az első ökölvívó, akinek ez sikerült, utána is csak két kubai tudta megismételni. A nehézsúlyú Teofilo Stevenson és Felix Savón. Az első aranyát Papp még középsúlyban (73 kiló), a másik kettőt nagyváltósúlyban (71 kiló) szerezte.

Miért nincs magyar focista a Herthában?

A magyar futball sztárocskákat nevel, akik nem alázatosak. A fegyelmezett futball, a munka iránti tisztelet nem kerül be a fejekbe. Ezért is van nagyon nehéz dolguk a magyaroknak, amikor olyan helyre kerülnek, mint a Bundesliga – mondta az Origónak adott…

Letették az új DVTK-stadion alapkövét | 24.hu

A multifunkcionális aréna csaknem 15 ezer férőhelyes lesz és 10,9 milliárd forintból épül meg. Diósgyőrben legalább van néző.

Tartalmas könyv jelent meg a Népstadionról

2016-12-01 16:56:49 Sinkovics Gábor és S. Tóth János Volt egyszer egy Népstadion című könyve 440 oldalon mutatja be a legendás létesítmény történetét. “Egyszer én is pályára léphettem a Népstadionban három perc erejéig, sőt még labdába is értem egy színész-újságíró mérkőzésen a nyolcvanas évek közepén” – idézte fel a Magyarság Házában rendezett csütörtöki bemutatón Sinkovics Gábor.

Szabó Tünde: Mindent meg kell oldani – NSO

Szerdán sajtótájékoztatót tartott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, amelyen bejelentette, elfogadja Gyárfás Tamás döntését – a Magyar Úszószövetség szerdán leköszönő elnökével viszont még nem egyeztetett arról, a jövőben hogyan tudná továbbra is segíteni a vizes világbajnokság szervezőbizottságának munkáját.

Közép-Európa egyik meghatározó versenye lenne a Tour de Hongrie

Több település pályázott rajt-, illetve célhelyszínnek a 2017-es Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyre, mint ahány helyre eljuthat a hat nap alatt a nemzetközi mezőny, írta az MTI. A szervezők csütörtöki közleménye szerint a legnagyobb magyar kerékpáros verseny történetében még nem fordult elő hasonló: a szervezőbizottság által a 2017-es és 2018-as viadalra kiírt pályázat lezárultáig a szükségeshez képest mintegy kétszer annyi település adta be jelentkezését.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.12.01.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close