labdarúgás, Sportmarketing — 2016/11/28 at 11:40

Kiállt a Premier League a melegek jogaiért

by

Szivárványos cipőfűzőkkel és kiegészítőkkel kampányolt a melegek jogaiért a Premier League és mind a 20 csapata. A kreatív akcióval a homofóbia elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet.

A Rainbow Laces [Szivárványos Cipőfűzők] kezdeményezés 2013-ban indult a Stonewall jogvédő szervezettől. A melegek, biszexuálisok és transzneműek jogaiért harcoló Stonewall arra kérte a Premier League klubjait, hogy szivárványos cipőfűzőkkel álljanak ki az LGBT-közösség egyenjogúságáért. Az idei kampányban a liga és mind a 20 csapata részt vett.

Crystal Palace - Rainbow Laces kampány

Crystal Palace – Rainbow Laces kampány

A Premier League legutóbbi fordulójában az összes mérkőzés előtt szivárványos zászlót feszítettek ki a stadionokban, valamint megjelentek a kampány hirdetései a digitális reklámtáblákon. A játékvezetők és a játékosok szivárványos cipőfűzőt használtak, valamint a csapatkapitányok karszalagjain is visszaköszöntek a szivárvány színei. A Premier League és a klubok is szivárványos hátterűre cserélték a címerüket a közösségi média felületeken, továbbá a Wembley jellegzetes boltívét is a szivárvány színeivel világították ki.

A Stonewall kutatása szerint a futball szurkolók 72 százaléka hall homfób megnyilvánulásokat a lelátókon, míg a BBC négyezer olvasó részvételével készített felmérése azt az eredményt hozta, hogy a szurkolók 8 százaléka hagyná abba kedvenc csapata támogatását, ha a klub valamelyik játékosáról kiderülne, hogy meleg.

Rainbow Laces – Make sport everyone’s game

Homophobia, biphobia and transphobia remain a problem at all levels of sport. Show your support for LGBT fans and players on and off the pitch, challenge anti-LGBT language and work with us today to make sport everyone’s game.

A Premier League a kezdeményezésben való részvétellel ösztönzi a klubokat, a sportszervezeteket, a játékosokat és a szurkolókat az elfogadásra és az LGBT-közösség támogatására.

Liverpool - Rainbow Laces kampány

Liverpool – Rainbow Laces kampány

Watfor - - Rainbow Laces kampány

Watford – Rainbow Laces kampány

Manchester City - Rainbow Laces kampány

Manchester City – Rainbow Laces kampány

West Ham United - Rainbow Laces kampány

West Ham United – Rainbow Laces kampány

Forrás: premierleague.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.11.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close