Sportszemle — 2016/11/23 at 06:30

Sportszemle 2016.11.23.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Kifizeti a magyar feltalálót az Adidas

Oroszi László és az Adidas pere Dávid és Góliát harca a bíróságon. A történet látszólag happy enddel ért véget, de a magyar feltaláló közel sem nyert annyit, amennyit vesztett, a cég pedig szinte semmit sem vesztett ahhoz képest, amennyit nyert.

A MOB főtitkárát felmentették a munkavégzés alól

Három hónappal a nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzérmet hozó riói olimpia után változások történtek a Magyar Olimpiai Bizottság vezetésében. A Magyar Olimpiai Bizottság ma délelőtt Borkai Zsolt elnök vezetésével elnökségi ülést tartott. Ezen az elnök előterjesztésére az elnökség a mai naptól Szabó Bence főtitkárt a munkavégzés alól felmentette.

Mérföldkő vagy káosz? Milyen változást hoztak a kézilabdába az új s

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) júliustól új szabályokat vezetett be, amelyeket a riói olimpián már alkalmaztak. Ezek a 2016-2017-es idénytől kezdve mindegyik versenysorozatban kötelezőek – mi most annak jártunk utána, milyen változást hoztak a játékba, egyáltalán milyen a megítélésük a sportág különböző szereplői között.

Kemény Eb-csoportba került a kosárválogatott

A címvédő spanyolokkal is játszik a kolozsvári csoportban a magyar férfi kosárlabda-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon. A keddi isztambuli sorsoláson Stojan Ivkovic szövetségi kapitány csapata a C csoportba került, a Rióban olimpiai bronzérmes Spanyolország mellett a házigazda Romániával, a legutóbb Eb-hetedik Csehországgal, az olimpiai ötödik Horvátországgal, illetve Montenegróval.

650 millióból épült kézicsarnok Veszprémben

Új sportcsarnok épült a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnáziumban a kézilabdás utánpótlásnak, több mint 650 millió forintból, TAO-források felhasználásával. A Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója, Bardóczy Gábor hangsúlyozta: az új létesítmények építése, valamint a csarnokfelújítások a tavaly májusban megalakult új szövetségi elnökség kiemelt céljai közt szerepelnek. Ezáltal – mint mondta – a magyar kézilabdás fiatalok 21.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A FanDuel és a DraftKings összeolvadásával létrejön a daily fantasy sport piac monstruma

Megegyezett a két legnagyobb daily fantasy sport cég az egyesülésről. A FanDuel és a DraftKings összeolvadása újabb lökést adhat a...

Close