Sportszemle — 2016/11/22 at 06:30

Sportszemle 2016.11.22.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Olyan rendszert akarunk, amit nem a félelem vezérel

Hosszú Katinka a múlt kedden szólította fel lemondásra a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Gyárfást Tamást. Az elnök groteszknek tartotta a támadást, mert szerinte béke van a sportágban. Az alábbi levél, és az azóta tartó nyilatkozatháború mindenre utal, csak arra nem, hogy nyugalom lenne. Gyárfás mellett eddig egyedül a Kőbánya vezetőedzője, Turi György állt ki.

7000 magyar szív egyszerre dobbant a csallóközi DAC-stadionban

Az elmúlt két év bajnokát, a Trencsént 2-0-ra legyőzve avatta fel új stadionját a Dunaszerdahely labdarúgócsapata. A szlovák bajnokságban szereplő felvidéki magyar együttes új arénájában ott volt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki testközelből élhette át az egyedülálló hangulatot. Az Origo…

Az eredményes edzők titkos fegyvere – az érzelmi intelligencia – NS

Edzőnek lenni többet jelent a sportolói készségfejlesztésnél. A jó edző inspirál, magabiztosságot ad, és motivál egy minőségi kapcsolat felépítése által. Egy ilyen kapcsolat kialakításához azonban elengedhetetlen az érzelmi szaktudás is, melyet a pszichológiában érzelmi intelligenciának neveznek. De vajon ez a képesség hogyan kamatoztatható a sportban?

Öt év alatt hat Pancho Arénát építhettek volna Felcsúton

Öt év alatt hat Pancho Arénát építhettek volna Felcsúton – Kizárólag tao-pénzekkel és állami támogatással szinte félkarú óriás lenne a felcsúti akadémia, de szerencsére a gazdasági társaságok sem hagyják magára. Így kétszer annyi pénz landolt Orbán Viktor alapítványánál, mint gondolná.

Világbajnokságot hoznának Budapestre

Moszkvába utaznak a Magyar Vívó Szövetség tagjai, a nemzetközi szövetség tisztújító kongresszusára. Az orosz fővárosban arról is döntenek, hogy ki rendezi a 2019-es, olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságot. Budapest mellett Tbiliszi és Torun versenyez a rendezés jogáért. „2013-ban világbajnokságot rendeztünk Budapesten, és úgy gondolom, hogy – köszönhetően a médiának is – jól sikerült rendezvényről beszélhetünk.

Orbán Viktor kedvenc házi sportújságírója lett a Nemzeti Sport főszerkesztője – 444

Valószínűleg soha nem jött létre olyan tökéletes együttállás a magyar sportújságírás történetében, mint amiről hétfő délután számolt be a Mediaworks kiadó közleménye: a szakmában csak “Buziként” emlegetett Buzgó Józsefet Szöllősi György váltotta a Nemzeti Sport főszerkesztői székében. A miniszterelnök kedvenc napilapja, a kormányközelbe került NS-t mostantól a miniszterelnök kedvenc házi sportfirkásza szerkesztheti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.11.21.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close