Sportszemle — 2016/11/17 at 06:30

Sportszemle 2016.11.17.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Minden magyar büszke lehet az olimpiai prezentációra

Elsöprő sikerrel mutatkozott be kedden, Dohában, a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének közgyűlésén Budapest 2024-es olimpiai pályázata. Fürjes Balázs, a pályázat vezetője az Origónak azt mondta, sokan gratuláltak, és elmondták, értik a Budapest 2024 üzenetét. A magyar főváros lehet az igazi…

Ron Dennist 35 év után leváltják a McLarennél

Szabadságolták az eddigi elnök-vezérigazgatót tulajdonostársai a McLarennél, így a továbbiakban nem Ron Dennis vezeti a Forma-1-es csapatot, illetve az anyacég Mclaren Groupot. A 69 éves topmenedzser 25 százalékban birtokolja a céget, aminek emblémáját, az F1-istállót jó 35 éve, 1980 óta építgeti. 50 százalék egy bahreini befektetőtársaság, a Mumtalakat kezében, a maradék 25 egy arab-francia milliárdos, Mansour Ojjeh tulajdonában.

MOL Aréna lesz az új dunaszerdahelyi stadion

2016-11-16 16:08:27 A MOL 22%-os tulajdonrészt vásárolt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásai alapján 4. kategóriába sorolt, a tervek szerint több mint 13 ezer férőhelyes dunaszerdahelyi stadionban. A névadó jogokkal élve az elkészült a stadiont MOL Arénának fogják majd hívni.

Öttusa: „Hatalmi harc folyik” – ki írja újra a beszámolót? – NSO

Pálvölgyi Miklós, az öttusázók szövetségi kapitánya úgy véli, hatalmi harc folyik a sportágban, ezért nem fogadták el a MOB-nál az éves beszámolóját. A 72 éves szakember január 31-én távozik a posztjáról, s úgy véli, „egy blokk új vezetőséget akar” a magyar öttusában.

Kapás Boglárka is Gyurta és Hosszú mellett, a volt MOB-vezető beszólt Gyárfásnak

Gyárfás Tamás és Hosszú Katinka konfliktusa kedden lépett új fejezetbe, amikor Rio háromszoros olimpiai bajnoka minden eddiginél keményebb hangú nyílt levelében lemondásra szólította fel az úszó szövetség elnökét. A szövetség még aznap saját nyílt levelével felelt, tételesen próbálva cáfolni Hosszú vádjait.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Milyen gyakorlati jelentőséggel bír a Sporttörvény átfogó módosítása?

Az Országgyűlés 2016. november 8-án fogadta el a sportról szóló 2004. évi I. törvény [Sporttörvény] átfogó módosítását. A módosítások 2017....

Close