Sportszemle — 2016/11/16 at 06:30

Sportszemle 2016.11.16.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hosszú Katinka lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, Gyárfás Tamás nyilatkozatai miatt Hosszú Katinka úgy döntött, ideje ismét megszólalnia. Januárban széttépte azt a szerződést, amit az elnök kínált neki, most tovább lépett. Elöljáróban nyomatékosította, a felkészülése most is a legfontosabb, ezért nem reagált eddig az elnök által mondottakra, de úgy határozott, nem mehet el tétlenül a szavai mellett.

Atlétika: 200 százalékos év után is javítani akar Márton Anita – NS

Már keményen alapoz a következő szezonra az olimpiai bronzérmes súlylökő, Márton Anita, akit riói sikere óta rengeteg helyre hívnak, érmei, kupái, kitüntetései pedig már kinőtték az otthoni vitrint. A Nemzeti Sportnak adott interjúban többek között arról beszélt: 2017-ben az lesz az egyik célja, hogy életében először túldobja a húsz métert.

Olyan szégyen ritkán ér sportágat, mint amilyen az öttusát | 24.hu

A száraz tény: a Magyar Olimpiai Bizottság és az EMMI képviselői múlt pénteken megtárgyalták a Magyar Öttusa Szövetség szövetségi kapitányának szakmai beszámolóját, ízekre szedték azt, majd a kapitány szóbeli kiegészítéseit követően is úgy döntöttek, újraírásra visszadobják. Ilyen, mármint hogy a MOB mint a szövetségek szakmai felügyeleti szerve ne fogadjon el egy olimpiai ciklus utáni értékelést, nem sűrűn fordul elő.

Van, ahol jövedelmező lehet a stadionépítés

Fotó: Gabriel Bouys / Europress/AFP A római Sapienza egyetem elemzése szerint az új futballaréna közel 20 milliárd eurós bevételt hozhat a fővárosnak az elkövetkező tíz évben, csökkentheti a munkanélküliséget, és Róma bruttói hazai össztermékét is jelentős mértékben megnövelheti. „Ez az egyik legambiciózusabb városregenerációs projekt, amelyet Róma, sőt amelyet egész Olaszország valaha látott” – mondta a kutatást vezető Giuseppe Ciccarone.

Bolt jövőre tényleg visszavonul, mert nem akar leégni

Eredeti tervének megfelelően a jövő évi, londoni világbajnokság után mindenképpen befejezi páratlan pályafutását Usain Bolt, a jamaicaiak sprintere, aki azt mondta: nem hagyja magát rábeszélni folytatásra. “Tudom, mikor kell távozni” – mondta a Sky Sports News tv-csatornának Kingstonban a kilencszeres olimpiai bajnok futó.

Tizennégy éves is felnőtt súlyemelőbajnok lett, a sportág tetszhalott

A kecskeméti ob legfiatalabb bajnoka a 14 éves Árvai Cintia Andrea lett, aki az 53 kilósok között nyert. A 48 kilósoknál a 16 éves Varga Virág Zsóka lett első. A férfiaknál, vagy inkább a fiúknál is szereztek tinik aranyakat: 56 kilóban a 15 éves Orsós Richárd, 62 kilóban a 16 éves Dúl Ádám.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.11.15.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close