Sportszemle — 2016/11/09 at 06:30

Sportszemle 2016.11.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Kivégezték a Magyar Olimpiai Bizottságot

A parlament kedden megszavazta a sportirányítás és az ágazat finanszírozásának átalakításáról szóló törvényjavaslatot. A sporttörvény módosítását 152 igen, 2 nem és 36 tartózkodó szavazattal hagyták jóvá a képviselők. De mit is jelent ez az eufemisztikus átalakítás?

Székely vándor egy felvidéki magyar futballtemplomban

László Csaba otthonra lelt Dunaszerdahelyen, ahol október 20-án vette át a DAC irányítását. Az 52 éves erdélyi magyar szakember szerint csak a magyar válogatott és a Ferencváros tud olyan érzelmeket kiváltani a szurkolókból, mint a felvidéki klub. Az Origónak azt…

Labdarúgás: kétszer annyi a légiós, mint a saját nevelésű – NSO

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) októberi tanulmánya az elmúlt hét év trendjeivel foglalkozott: hogyan változott a saját nevelésű játékosok és a légiósok aránya a klubokon belül, valamint az év közbeni játékosmozgásokra is kitértek. A CIES a legutóbb a nevelőklubokra tért ki, amiből kiderült, hogy a topligákban a Real Madrid, az európai élvonalakban az Ajax viszi a prímet.

MTK: Öt éven belül teltház, saját nevelésű csapat és EL-csoportkör a cél

2016-11-08 12:27:04 Az MTK klubigazgatója, Domonyai László a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy a Sándor Károly Akadémia szerepel a Nemzetközi Sporttudományi központ (CIES) európai utánpótlásműhely-rangsorában. Elmondta, miért fontos ez az eredmény, és hogy milyen céljai vannak a klubnak. Öt éven belül több saját nevelésű játékos, teltház és sikeres nemzetközi kupaszereplés szerepel ezek között.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Drónverseny a Eurosporton

Hatalmas média lökést kaphat a drónverseny, amely ma este debütál az Eurosporton. Rajta keresztül a többi futurisztikus sport is jól...

Close