Sportszemle — 2016/11/08 at 06:30

Sportszemle 2016.11.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Dárdai: Öngólt rúgtunk, nem tudtunk mit kezdeni az Eb-eufóriával

Dárdai Pál az M4 Gól című műsorának adott interjút azután, hogy a Hertha 3-0-ra megverte a Borussia Mönchengladbachot. A meccs előtt jelentek meg azok a hírek, hogy az edzőt többek között a Wolfsburg is szerződtette volna. Dárdai a magyar futball kihagyott lehetőségeiről is beszélt.

Női vízi: „A mai napig nem dolgoztam fel a Rióban történteket” – NS

Az egyetlen aktív magyar női pólós, aki világ- és Európa-bajnok. És háromszoros olimpiai negyedik. Takács Orsolyának hónapok kellettek, hogy egyáltalán újra előre tudjon nézni és motivációt keresni. Az elvesztett érem örökre a lelkébe égett, a 2017-es vb-n viszont ott lesz a válogatottal.

Csak két PL-klub fizeti ki a létminimumot alkalmazottainak

A Chelsea-n és az Evertonon kívül a többiek csak a törvényben előírt minimálbért fizetik azoknak az alkalmi szerződéssel foglalkoztatott munkavállalóknak, valamint a kölcsönzött munkaerőnek. A Chelsea után a Premier League csapatai közül másodikként hétvégén az Everton is megkapta Nagy-Britanniában működő Living Wage Foundation (LWF, Létminimum Alapítvány) teljes körű akkreditációját.

Új tehetségprogramot indít az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség Bozsik Bajnokok Program néven új kezdeményezéssel állt elő. Mint Sipos Jenő, a szövetség sajtószóvivője elmondta, a fiatalokért már évekkel ezelőtt létrehozott Bozsik-torna két elemből tevődik össze: egyesületi részből, ahol 62 ezer regisztrált, 14 év alatti játékost tartanak nyilván, és az intézményi rendszerből, amelyben óvodák és iskolák vesznek részt, 102 300 gyerekkel.

Exminiszter, operaénekes és Sziget-szervező is a budapesti olimpia nagykövete

Kilenc nagykövete lett a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatnak, a posztra felkérteket hétfőn mutatták be, írja az MTI. A magyar pályázat budapesti látogatóközpontjában megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nagykövetek a továbbiakban részt vesznek a pályázat, valamint a magyarországi olimpia- és paralimpiarendezés gondolatának hazai és nemzetközi népszerűsítésében, támogatásában, s nyilvános szerepléseik alkalmával is megosztják a budapesti játékokkal kapcsolatos gondolataikat a közönséggel.

Digitális testedzés, virtuális izzadtság – az e-sport pszichológiáj

A klasszikus sport definíciójába nehezen fér bele az e-sport. Ám kétségtelen, hogy egy dinamikusan fejlődő és rengeteg embert megmozgató iparágról beszélünk. Őseink az ókori vagy akár az újkori Olimpia megalapításakor nyilván nem gondoltak az elkövetkezendő idők újszerű sportjaira, azonban a profi e-versenyzők felkészülése mentális, anyagi és időbeli téren is megközelíti egy hagyományos értelemben vett sportoló energiabefektetését.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Újrahasznosított óceáni műanyagszemétből készült a Bayern és a Real új meze

A szponzorok logóit, a klubok címereit és a sportszergyártó márkajelét vízalapú festékkel vitték fel, hogy a mez minél környezetbarátabb legyen....

Close