drónverseny, future sports, Sportmarketing — 2016/11/08 at 10:10

Drónverseny a Eurosporton

by

Hatalmas média lökést kaphat a drónverseny, amely ma este debütál az Eurosporton. Rajta keresztül a többi futurisztikus sport is jól járhat.

Minden sportág arra törekszik, hogy nagy figyelmet kapjon a médiában. Ha sokat van a képernyőn, akkor gyorsabban szerezhet új rajongókat, könnyebben növelheti népszerűségét és jobban ki tudja szolgálni a szponzorokat. Fokozottan igaz ez a kisebb sportágak esetében, amelyeknél akár nagy áttörést is hozhat, ha bekerülnek a médiába, vagy egy új szerződéssel szintet lépnek a helyi adókról a mainstreambe.

dr1racing-eurosport

A drónversennyel most pontosan ez utóbbi történik: kiléphet a nagyszínpadra, hogy nézők milliói előtt bizonyíthassa, megérett a figyelemre. A drónversenyek szervezésével foglalkozó DR1 Racing nevű szervezet a Eurosporttal kötött megállapodást, és ma este debütál a nemzetközi sportcsatornán az első esemény közvetítésével 70 – európai és ázsiai – ország több tízmillió nézője előtt.

Noha a technológia alapú, futurisztikus sportágak térnyerése érezhető, mi is beszámoltunk például a World Federation of Future Sports [WFFS] égisze alatt tartandó világjátékokról, és a professzionális versenyek mellett rengeteg amatőr sorozat is szerveződik, eddig  nem követték tömegek figyelemmel. A televíziós közvetítés meghozhatja a várva várt áttörést a sportág számára.

DR1 EuroSport promo

DR1 Racing has partnered with Eurosport to bring Drone Racing to the global stage. Three racing series, including the upcoming DR1 Champions Series, will air in over 70 countries, making DR1 Racing the Global Leader in Drone Racing. www.Dr1Racing.tv

A magát innovatívnak, valamint a sport és a technológia élvonalába tartozónak valló Eurosport stratégiájába szépen beleillik a drónverseny sugárzása. Az első esemény, amit a csatorna a műsorára tűzött, ma este 23 órától lesz lesz látható. A DR1 meghívásos versenyét az amerikai Van Nuys városából közvetítik, a nézői élmény maximalizálása és a sportág jellege miatt felvételről, hogy az adást meg lehessen szerkeszteni.

A tervek szerint a Eurosport jövőre további drónversenyeket is megmutat majd, így például az ikonikus világvárosokban megrendezésre kerülő DR1 Champions Series sorozat, továbbá a DR1 Micro Series is látható lesz. Az Eurosport az online felületein még bővebben foglalkozik a drónversenyekkel, háttéranyagok és interjúk is elérhetők lesznek a jövőben. A csatorna célja kezdeményezéssel a sportrajongók szélesebb táborának elérése.

Forrás: eurosport.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.11.08.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close