labdarúgás, Sport PR — 2016/11/07 at 11:10

Újrahasznosított óceáni műanyagszemétből készült a Bayern és a Real új meze

by

A szponzorok logóit, a klubok címereit és a sportszergyártó márkajelét vízalapú festékkel vitték fel, hogy a mez minél környezetbarátabb legyen. Az óceánok szennyezettségére szeretnék felhívni a figyelmet az akcióval.

Novemberben egy-egy mérkőzés erejéig lecseréli a megszokott mezét a Bayern München és a Real Madrid. A különlegel alkalommal 100 százalékban újrahasznosított óceáni műanyagszemétből készült mezben lépnek pályára, hogy felhívják a figyelmet az óceánok szennyezettsége elleni küzdelem fontosságára.

marcelo-ocean-hulladek-mez-realmadrid

A mezeket az adidas gyártja olyan műanyag hulladék felhasználásával, amelyeket a Parley for the Oceans nevű környezetvédő szervezet gyűjtött a Maldív-szigetek partjainál. Az egyedi kiadású mezekre a szponzorok logói, a klubok címerei  és a sportszergyártó márkajele sem a hagyományos módon, hanem vízalapú festékkel kerültek fel, így biztosítva, hogy a lehető legkevesebb terhelést okozzák a környezetnek. A mezek nyakának belső részén feltüntették a Parley jelmondatát is: “For the oceans” [Az óceánokért].

adidas-parley

A Bayern München már ki is próbálta az új mezt a hétvégén, a Hoffenheim elleni mérkőzésen. A Real Madrid pedig a november 26-án esedékes, Sporting Gijon elleni bajnokiján fogja bevetni.

bayernmunic-hoffenheim-oceani-hulladek-mez

Egy remek példa arra, hogy a szponzoráción keresztül a felelős gondolkodás hogyan tudja építeni egy futball klub és egy sportszergyártó vállalat márkáját.

Forrás: espnfc.com

One Comment

  1. Pingback: Focimez és futócipő után úszódresszt is készített az adidas óceáni hulladékból | sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.11.07.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close