Sportszemle — 2016/11/07 at 06:30

Sportszemle 2016.11.07.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Koszovói tehetségek jönnek a legmagyarabb futballakadémiára

A koszovói nemzeti stadion kapcsán bukkantam a meglepő hírre, hogy a közeljövőben koszovói tehetségek érkeznek a Puskás Akadémiához. A megállapodásról a Koszovói Kulturális, Ifjúsági és Sport Minisztérium, illetve a PFLA honlapja is beszámolt, utóbbi konkrét részleteket is elárult az együttműködésről.

Kreatív Online – Szilágyi Áron és Kozák Danuta is kampányol a magyar olimpiáért

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében fogja meghozni a döntést arról, hogy a pályázók – Budapest, Los Angeles és Párizs – közül mely város rendezheti meg 2024-ben a sporteseményt. Már a kiválasztást, később pedig magát a szervezést is nagymértékben befolyásolja az olimpia társadalmi támogatottsága, ezért a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.

Teljes homály, mi történik Felcsúton | 24.hu

A labdarúgó NB II-ben szereplő Puskás Akadémia hétfőn jelentette be, hogy kirúgta a teljes szakmai stábot. Megváltak Bognár György szakmai igazgatótól, Szíjjártó István vezetőedzőtől és Disztl Péter kapusedzőtől. A döntés kívülállóként teljesen érthetetlen, a szezon elején a feljutást kitűző klub nem szerepel rosszul a bajnokságban.

Volt vér a pucájukban: profi sportolónak hazudták magukat, hogy bej

Két ausztrál fiatalember kihívta maga ellen a sorsot: magukat profi golfozónak kiadva bejutottak Észak-Koreába, és bár az első lyuknál lebuktak, nem esett bántódásuk – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a rettegett kommunista diktatúrából épségben hazatérve maguk mesélték el történetüket.

Nincs mit szépíteni, ez most rosszul jött

A Győri Audi ETO fergeteges második félidei játékával felőrölte a BL-győztes CSM Bucurestit, és végül meggyőző különbséggel nyerte meg a Bajnokok Ligája-döntő visszavágóját, pedig már nem is játszott Heidi Löke, aki gyermeket vár, ezért a norvég klasszis ebben az idényben…

A Fradi-vezér fizetésére is jut a taóból

Általános tévhit, hogy a társasági adó felajánlásán alapuló látvány- és csapatsport-támogatás – avagy a tao – csak az utánpótláshoz kapcsolódóan igényelhető, a személyi és tárgyi feltételek javítására. Ez nem így van. Példának okáért az FTC vezérigazgatójának, a Mezőkövesd marketing-ügyintézőjének vagy éppen a Diósgyőri VTK grafikusának bérét is részben taóból fizetik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Bajnokok Ligájában a Manchester City, az Európa Ligában a Liverpool kereste a legtöbbet

Közzétette a 2015-16-os szezonra vonatkozó pénzdíjakat az UEFA. A Bajnokok Ligájában induló klubok között 1,345 milliárd eurót, az Európa Ligában...

Close