labdarúgás, Sportgazdaság — 2016/10/28 at 14:10

Football Benchmark: az európai futball üzleti adatbázisa

by

A KPMG jelentősen átalakította és kibővítette a Football Benchmark platformját, amely az európai labdarúgás üzleti információinak adatbázisa. Az új verzió már elérhető online.

A Football Benchmark az Európa élmezőnyébe tartozó futball klubok és ligák gazdasági életébe nyújt alapos bepillantást hitelesített adatokon, valamint üzleti elemzéseken keresztül, így kitűnő felület tájékozódásra, versenytársak összehasonlítására, döntések előkészítésre. A platformot a KPMG sporttal foglalkozó tanácsadói részlege készítette. A megújított változat további adatmezőkkel bővült több száz futball klubra vonatkozóan.

kpmg-futballbenchmark

Az adatbázis alapját többek között bevétel és költség elemzések, klubok jövedelmezősége, játékosok értékelése, stadionok üzemeltetési mutatói és közösségi média adatok alkotják. A platformon a KPMG-nek a témában készített cikkei, tanulmányai is elérhetők.

kpmg-football-business-intelligence-tool

A Football Benchmark használata regisztrációhoz kötött. Az ingyenes változat is nagy adatmennyiséget tartalmaz, de korlátozott felhasználású. A teljes hozzáférés, trendek historikus információival, minden részletre kiterjedő összehasonlításokkal, letöltési lehetőséggel, előfizetést igényel.

Forrás: KPMG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.10.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close