labdarúgás, Sportmarketing — 2016/10/24 at 11:30

Bemutatták a 2018-as labdarúgó világbajnokság kabalafiguráját

by

A tigris, a kandúr és a farkas közül az utóbbi került ki győztesen. Több, mint egymillióan szavaztak, a farkasnak már neve is van.

Három lehetőség közül választhatták ki a szurkolók a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokság kabalafiguráját. A farkas a több, mint egymillió szurkolói szavazat 53 százalékát kapta, megelőzve a tigrist (27 százalék) és a kandúrt (20 százalék). A voksokat a FIFA honlapján keresztül, a közösségi média platformokon és a finálét közvetítő élő televízióműsor során lehetett leadni.

fifa2018-mascots-vote

A győztes farkas a Zabivaka becenévre hallgat, amely arra a személyre utal, aki gólt szerez. Tervezője a szibériai származású Ekaterina Bocharova, aki a tomszki egyetem dizájner tanulója. Zabivaka a karaktere alapján, kedves, szociális, önbizalomtól duzzadó és mindig is arról álmodott, hogy futball sztár legyen. Így nem csoda, hogy a kedvenc időtöltése a labdarúgás. A fair play szellemében játszik, nagyra becsüli a csapattársait és tiszteli az ellenfeleket. Gyors, bátor, ügyes. Mindig mókázik, képes megnevettetni a körülötte lévőket és szeret pózolni a fotókon. Narancssárga sportszemüveget visel, ami különleges célzási képességgel látja el őt a pályán, akció közben.

zabivaka

A szavazás fináléját az orosz Channel 1 csatornán futó élő televízióműsor közvetítette, amelynek vendége volt Vitalij Mutko orosz miniszterelnök-helyettes, valamint a brazilok korábbi világbajnok futballistája, Ronaldo is. “Biztos vagyok benne, hogy Zabivaka hatalmas sikert arat a rajongók körében a jövő évi Konföderációs Kupán, majd a világbajnokságon is. Több millió orosz szurkoló vett részt a szavazásban, ezért a farkas méltó rá, hogy képviselje hazánkat világszerte” – nyilatkozta Mutko, aki az Orosz Labdarúgó Szövetséget és a világbajnokság szervezőbizottságát is vezeti. Hozzátette: a kabalafigurának az is feladata, hogy inspirálja az embereket, és közülük minél többet a stadionokba csábítson.

ronaldo-es-zabivaka

A 2018-as futball-világbajnokságra június 14. és július 15. között kerül sor 11 orosz város – Moszkva, Szentpétervár, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Jekatyerinburg, Szamara, Szocsi és Rosztov-Don – 12 stadionjában.

Forrás: fifa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.10.24.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close