labdarúgás, Sportmarketing — 2016/10/21 at 16:10

Ezért kezd 16.15-kor az El Clásicó decemberben

by

A spanyol bajnoki rangadó a kijejölt idősávban az angol Premier League mérkőzéseivel fog versenyezni a tévénézők kegyeiért. A Barcelona és a Real Madrid csatájának mégis ezt az időpontot választották.

A spanyol élvonalbeli labdarúgó bajnokság 14. fordulójában a címvédő FC Barcelona december 3-án szombaton 16.15 órakor látja vendégül a Real Madridot. Felmerülhet a kérdés, hogy miért délutáni időpontot választottak, amikor egy esti meccs több nézőt ültethetne a képernyők elé, ráadásul a szombat délután az angol Premier League “főműsorideje”.

el-clasico

Természetesen ezeket a szempontokat a LaLiga vezetői is mérlegelték, ám döntésük során az Európán túli piacokat is figyelembe vették. “Három idősávban gondolkodtunk: 13:00, 16:15 és 18:30. Mindegyik lehetőséget kielemeztük az audiovizuális csapatunkkal, és arra jutottunk, hogy a 18:00 órás kezdés túl késő az ázsiai piac számára, a 13:00 órás kezdés pedig túl korai az amerikai piacnak. Mindig figyelembe veszünk más bajnokságokat is a sajátunk időbeosztásának kialakítása során. Ez egy stratégiai kérdés, amin évek óta dolgozunk és meg is van az eredménye. A nemzetközi értékesítésünk megháromszorozódott az utóbbi években, részben ennek a stratégiának, részben a bajnokságban játszó sztároknak köszönhetően. Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel fejleszthetjük a termékünket” – nyilatkozta Javier Tebas, a LaLiga elnöke.

messi-vs-ronaldo

Az El Clásico így decemberben ütközni fog öt Premier League mérkőzéssel is, amelyek brit helyi idő szerint 15:00 órakor, vagyis 15 perccel a Barcelona – Real Madrid rangadó előtt kezdődnek. A legnagyobb nevek – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City és Manchester United – pont nem ebben az idősávban játszanak, ám az El Clásicót így is ki kell hagyniuk a brit nézőknek, ugyanis a Premier League szezon idején közvetítési korlátozás van érvényben a külföldi bajnokságok mérkőzéseire a szombat délután 15:00 és 17:15 közötti időszakra.

Cserébe viszont az ázsiai és az amerikai piacot meghódíthatja az El Clásico.

Forrás: laliga.es

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.10.21.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close