Sportszemle — 2016/10/17 at 06:30

Sportszemle 2016.10.17.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A kerékpárszövetség védi a rejtett motorral csalókat?

A kerékpárokba rejtett motorok fejlesztője, Varjas István egy rádióműsorban azt állította, hogy a Tour de France-on a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) akadályozta meg a francia rendőrséget a mechanikus dopping felderítésében. Varjas a nemrég a Lance Armstronggal is interjúzó Ger Gilroy-jal beszélgetett az ír Newstalk FM rádióadó Off The Ball műsorában.

Boldogabb-e Hosszú Katinka olimpiai bajnokként?

Hosszú Katinka az olimpiáról hazatérve ugyanott folytatta, ahol Rióban abbahagyta: ahol csak tud, elindul, és persze egyfolytában nyer. A 27 éves klasszis, akit szerdán beválasztottak a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjába, az Origónak azt mondta, nagyon élvezi, hogy az új úszóklubjában…

Itt az ideje a fedettpályás síugrásnak!

Egy sereg téli sportot fedettpályásítottak már, ezek után szinte kézenfekvőnek tűnik, hogy a síugrás is erre a sorsra jusson. A nyári síugrás után jöhet a havas-termes változat, ha a németek megvalósítják az álmukat. A fedettpályás síugrás megvalósítását inkább Dubajtól lehetett volna várni, ha már fedett sípályájuk is van, de úgy néz ki, hogy nem az olajmilliárdokból épül meg az első benti sánc.

Autósport: „A nőkkel minden sokkal nehezebb” – NSO

Bár idén már valószínűleg nem láthatjuk versenyezni Bús Edinát, a B3 Racing versenyzőjét – akit korábban egy Seat Leon volánja mögött figyelhettünk -, Edinának így is akad bőven elfoglaltsága. Kérdéseinkre válaszolva többek között beszélt rövid és hosszú távú terveiről, de azt is elárulta, hogy ki a kedvenc F1-es versenyzője, vagy mikor kezdene bele a családalapításba.

Ronaldinho Budapesten fogja népszerűsíteni a magyar focis találmányt

Igazi világsztárt igazol a magyar fejlesztésű sporteszköz, a Teqball, a találmány népszerűsítésére. A világbajnok brazil Ronaldinho kedden fog bemutatót tartani

A sport szürkezónája: legalizáld a doppingolást

A Fancy Bear listáján olyan nevek vannak, mint a Tour de France-győztes Bradley Wiggins és Chris Froome, a kerékpáros világbajnok Fabian Cancellara, a négyszeres olimpiai bajnok futó, Mo Farah, a teniszezők közül Rafael Nadal és a Williams testvérek szerepelnek, a magyarok közül pedig Cseh Lászlóról hozták nyilvánosságra, hogy asztma elleni gyógyszert szed.

Két magyart is díjazott a Fair Play Bizottság

Tizenegy sportember, köztük két magyar, Sárosi Laura és Portisch Lajos részesült elismerésben a Nemzetközi Fair Play Bizottság szombati budapesti díjátadó ünnepségén. A Magyar Tudományos Akadémia épületében megtartott gálán Kamuti Jenő, az NFPB délelőtt újraválasztott elnöke kiemelte: akik most díjat kaptak, azok mind a Fair Play nagykövetei és megmutatták, hogyan lehet becsületesen sportolni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

NFL: öreg sportoló, nem vén sportoló

Egy dedikált ügynökség kezeli több, mint 22 ezer visszavonult NFL-játékos marketing és licensz jogait. Az egykori kedvenceket sokan továbbra is...

Close